Ainoan naapuriin rakennusluvat 12-kerroksisille tornitaloille

Espoon rakennuslautakunta on myöntänyt joulukuussa 2020 rakennusluvan kahdelle asuinkerrostalolle Tapiolan keskustaan aivan kauppakeskus Ainoan lähelle.

Toinen rakennuslupa koskee Tapiolan Feenix-rakennushanketta, joka on suunniteltu puretun Vesiputoustalon paikalle. Hanketta käynnistellään nyt uuden rakennusluvan turvin, sillä aiemmin myönnetty rakennuslupa ei johtanut rakennustöiden käynnistymiseen.

Toinen rakennuslupa koskee Fenix-talon lähelle, osoitteeseen Itätuulenkuja 4 rakennettavaa asuinkerrostaloa. Tältä tontilta on purettu vanha toimistorakennus.

Vesiputoustalon paikalle osoitteeseen Itätuulenkuja 10 on tarkoitus rakentaa nyt toistamiseen myönnetyn rakennusluvan mukaan osittain 12-kerroksinen ja osittain viisikerroksinen asuintalo, jonka pohjakerrokseen tulee liiketiloja. Asuntoja kohteeseen on tulossa 200.

Uusi rakennus muodostaa Tuulikinsillalla jatkeen kaupunkikeskus Ainoalle.

Tälle hankkeelle myönnettiin jo vuonna 2018 ensimmäinen rakennuslupa, mutta sen mukaisia rakennustöitä ei käynnistetty. Hanketta on sittemmin muutettu ja kehitetty esimerkiksi asuntojen ja julkisivumateriaalien suhteen, kerrotaan rakennuslautakunnan joulukuun 2020 päätöksessä.

Uuden luvan mukaan kerrostalo jakaantuu kahdeksi 12-kerroksiseksi pohjois-eteläsuuntaiseksi siiveksi, joiden välissä on etelään Itätuulenkujalle avautuva piha. Siipiä yhdistää pohjoisessa viisikerroksinen osa, joka on samankorkuinen kuin kauppakeskus Ainoa.

Puretun toimistotalon paikalle osoitteeseen Itätuulenkuja 4 on myös tarkoitus rakentaa 12-kerroksinen tornitalo. Kohteeseen tulee 77 asuinhuoneistoa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.