VOI VITSI!

pian alkaa olla myös aika ripustaa linnunpönttö paikoilleen, mikäli haluaa siihen asukkeja tulevana kesänä.

Amerikkalainen ystäväni on lähettänyt minulle viime aikoina vitsejä. Hän todennäköisesti tuumailee, että Ukrainan tilanteen ja Venäjän etupiiriuhkausten takia minulla on vitsit vähissä! Eipä tiedä, minulla ne ovat vähentyneet pääasiassa sähkön hinnannousun ja pakkasten takia. Saisi jo riittää tuon kylmän sään puskeminen tänne Pohjolaan. Lapissa hän oli kovin otettu, kun porukat istuivat pirtissänsä kylmän rauhallisina, vaikka kylmyyttä puski ulkona -35! No jaa, silloin sähkön hinta olikin halvempaa.

Entäs nyt, kysyn vaan? Hänen vitsinsä käsittelevät joko Bidenin politiikkaa tai parisuhteen kiemuroita. En kyllä ymmärrä, miksi hän minulle niitä parisuhdekiemuravitsejä lähettää. Olenhan ollut erossa jo kohta 40 vuotta! Parisuhdeasiat ovat siis minulle kaukainen muisto vain!

Lontoossa käydessäni piipahdin erään kerran kirjakauppaan ja voi taivahan talikynttilät! Mikä määrä siellä oli vitsikirjoja. Hyllyjä, hyllyjen perään! Jos meillä muutaman löytää niin hyvä on! Englantilainen huumori on usein pikku ivallista, mutta jotenkin kuitenkin ymmärtäväistä. Niissä ymmärretään ihmisen luontaisia realiteetteja. Taas Bidenin vitsit ovat aika ilkeitäkin. Vanhuudesta siinä maassa saadaan aina aikaan kunnon naurut! Kuten; mehän kaikki tiedämme, etteivät peilit valehtele, mutta saamme olla kiitollisia, etteivät ne naura! Missään maailmassa en ole nähnyt niin paljon 90 v piikkikoroissaan, minihameissaan ja pakkelia paksulti naamataulussaan. Aina oli kadulla tunne, että nyt tulee variksenpelätin vastaan!

Muistelen kaiholla vuosina 1965-70 televisiosarjaa Salainen agentti 86, Maxwell Smart. Siinä salainen agentti joutui jos jonkinlaisiin kommelluksiin vieraan vallan agenttien kanssa. Hänen tavaramerkkinsä oli kenkäpuhelin. Olen sitä odottanut markkinoille näihin päiviin asti. Ei ole valitettavasti näkynyt. Eräs lankapuhelin malli kylläkin erehdyttävästi näytti siltä. Toinen aivan mainio televisiosarja oli Kyllä, herra ministeri. Se valittiin kahdeksanneksi parhaaksi englantilaissarjaksi kautta aikojen. Se oli todellista sanojen riemuhelinää. Ja minkälaisten sanojen! Virkamiesmongerrusta nopeutetulla rytmillä! Siinä näytettiin ministeriöiden virkamiesten jatkuvaa ministerin jallittamista! Virkamiehet kun pysyivät vuosikausia paikallaan, mutta ministerit vain piipahtivat palleillaan! Miten lie nykyisin noilla palleilla?

No, onhan sitä nykyisinkin hauskoja hupiohjelmia. Tämän ikäisenä ei vain enää kaikki naurata! Tänä aikana, jos koskaan tarvitsemme hymyä huuleen. Se antaa toivoa ja hyvää mieltä! Ja ajatelkaa, se on aivan ilmaista hupia! Lisää sellaista Suomenniemelle! Huumori on minulle sydämen asia, kirjoittihan isäni koko sodan ajan humoristisia pakinoita sotilaiden lehteen. Suku velvoittaa. Siis olkaa hyvät, muutama parisuhdekiemuravitsi näin lopuksi (josko naurattaisi!):

Aviomies: Miksi menit naimisiin kanssani?
Vaimo : Koska olet hauska
Aviomies: Ai, luulin, että koska olen hyvä sängyssä
Vaimo : Etkö näe? Olet todella hauska!

Jokaisen naisen unelma on,
että mies ottaa hänet käsivarsilleen,
heittää hänet sänkyyn ja
siivoaa talon hänen nukkuessaan.

Elina Kuosmanen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.