Vainoharhaisuutta

Martti Huhtamäki. Valtion journalismipalkinnolla palkittu Ilta-Sanomien ex-päätoimittaja

Mediatalot ja niille töitä tekevät journalistit perustivat vainorahaston, jonka tehtävänä on suojella journalisteja poliitikoilta ja muulta väestöltä, ettei kävisi niinkuin pari vuotta sitten, jolloin pääministeri Juha Sipilä lähetti toimittajien nukkumaanmenoaikana Yleisradioon sähköpostin, jossa hän yritti kumota vääräksi osoittautuneen uutisen hänen suhteestaan Talvivaaran kaivoksen rahoituspäätöksiin.

Suomi romahti sananvapauden kärkipaikalta ja oli pudota podiumilta.

* * *

Poloiset toimittajat ja heidän esimiehensä ovat muka hätää kärsimässä heitä ahdistelevien lukijoiden ja sosiaalisen median piirissä. Lukijoiden suhteen tilanne on tosin kohentunut, sillä levikit ovat romahtaneet.

Yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon kannalta voinkin kertoa iloisen uutisen kilpailevan vainoyhdistyksen perustamisesta ja kertoa jo etukäteen asiasta, kuten YLE:n toimitusjohtaja Merja Yli-Anttila hallitsemansa kanavan lauantaihaastattelussa.

Me olemme varautumassa mediatalojen harrastamaan vainoamiseen. Kaikki johtokunnan jäsenet eivät vielä ole antaneet suostumustaan, mutta ei sitä myöskään ole vielä ehditty kysyä.

Uskomme, että ainakin Anneli Jäätteenmäki, Tomi Metsäketo ja kaikki vuosia sitten vaaliavustuksia saaneet poliitikot kilpailevat johtopaikoista. Neljän vuoden ajan lehdistössä käyty paljastelu vaaliavustuksista sai tuomionsa vain vainoavissa mediataloissa, ei oikeusistuimissa.

Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalostakin parjattiin kaksi vuotta ennen hänen toista maailmanmestaruuttaan.

Eurovaalien äänikuningas Eero Heinäluoma ansaitsisi hyvän aseman uudessa organisaatiossa, ellei hän Jouni Backmanin kanssa olisi ollut viemässä erotettua, sittemmin viattomaksi osoittautunutta pääministeri Jäätteenmäkeä oikeuteen. Hän on siis sekä vainoaja että vainottu. Jäätteenmäen paljastama salainen muistiohan kertoi Suomen halusta osallistua Irakin sotaa.

* * *

Tapani Kansan juhlakonserttikiertue yritettiin äskettäin tuhota mediassa tiedolla, jonka mukaan kaikki kiertueen konsertit olivat loppuun myydyt, vaikka myynti oli vasta alkanut ja huijarit jo siinä vaiheessa liikkeellä lehdistön heitä paljastamatta.

Uusi yhdistyksemme yrittää palauttaa voimaan Lex Lahtisen, jolla jo viime vuosituhannella yritettiin suojella lukijoita, katsojia ja kuulijoita mediataloilta ja niiden perättömiltä ja vastuuntunnottomilta valeuutisilta.

Anteeksi, että mediatalojen tekopyhyys kiukuttaa.

MARTTI HUHTAMÄKI

m.h.huhtamaki@gmail.com

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.