Synnyttäneiden äitien tukea ja hoitoa on vahvistettava

Eve Rämö

Taival pienen lapsen äitinä ei aina ole helppoa. Raskauden aikana ja raskauden jälkeen on äärimmäisen tärkeää huolehtia riittävästä hoidosta ja hoidon jatkuvuudesta. Itse olen juuri kokenut vaikean raskauden ja synnytyksen. Siitä toipuminen ei ole ollut helppoa.

On tärkeää, että raskaudenaikaiset ongelmat hoidetaan asianmukaisesti ja ehkäistään myöhempiä ongelmia, kuten diabeteksen puhkeamista. On kallista ja äärimmäisen epäinhimillistä jättää äidit hoitamatta ja ongelmat kohtaamatta. On arvioitu, että esimerkiksi synnytyksen jälkeisestä masennuksesta tunnistetaan vain murto-osa ja niistäkin vain osa hoidetaan asianmukaisesti. Masennus, diabetes ja hoitamaton, korkea verenpaine ovat tulevat yhteiskunnalle kalliiksi ja aiheuttavat yksilöille merkittävää terveyshaittaa. Rutiininomaisuus, ajanpuute tai ongelmien paljous ei ole peruste jättää tuoreet äidit vailla asianmukaista hoitoa. On tunnistettava se, että synnyttäneet äidit ovat usein jaksamisensa äärirajoilla ja uskovat saavansa neuvolasta apua ja tukea niin omaan terveyteen ja jaksamiseen kuin koko perheen hyvinvointiin. On julmaa ohittaa huoli omasta terveydestä ja jättää ongelmien ennaltaehkäisy oman tiedonhankinnan ja google-hakujen varaan.

Jatkuvuuden ja laadun takaamiseksi tarvitsemme pysyvää ja hyvinvoivaa henkilökuntaa ja riittävästi aikaa kohtaamiselle. Kun perhe ja äidit voivat hyvin voivat myös lapset paremmin. Toivon, että palvelut olisivat tasalaatuisia. Itse en valitettavasti ole tällä kertaa saanut hyvää enkä asianmukaista hoitoa. Teen aluevaltuutettuna kaikkeni, että tilanne muuttuisi ja jokainen äiti saisi ansaitsemaansa hoitoa ja huolenpitoa.

Eve Rämö
Tuore äiti
Aluevaltuutettu, kaupunginvaltuutettu, vihr.
eve.ramo(at)vantaanvihreat.fi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.