Syksy tuli, saaristoelämä jatkuu

Heiskanen raitilla 9

Ravintoloitsija Roope Juutisen mielestä Helsingin suurimmalle saarelle mahtuisi nykyistä enemmän ravintola- ja muita palveluja ja tapahtumia. Teppo-koira lienee samaa mieltä.

Kruunusillat-raitiotien rakentaminen näkyy ja kuuluu jo Saaristolaivaston- ja Haakoninlahdenkaduilla, syksyn mittaan myös Koirasaarentietä myllätään. Suomen pisimmästä sillasta toivotaan ratkaisua saaren liikenneahtauteen, mutta vähentyykö autoliikenne poismenotiellä? Sitä sopii epäillä. Jo nyt selvää, että 2016 päätetty budjetti ei pidä. Hintalappu on jo noussut lähes sata miljoonaa euroa. Ja kun siltaa ynnä muuta infrastruktuuria rakennetaan seuraavat viisi vuotta, loppuhintaa ei pysty ennustamaan kukaan.

x x x

Satamakahvila Messin kesäkausi alkaa olla ohi, mutta ravintoloitsija Roope Juutisen kausi ei ole pulkassa: suunnitelmia tulevaisuuteen on kosolti, ehkä jo tulevaksi talveksi, mutta ainakin ensi kesäksi.

Juutinen on tehnyt neljännesvuosisadan töitä tavalla tai toisella ruuan kanssa, siitä kolme viime vuotta omistamansa Messin pääkokkina. Sarvastonkaaren satamassa Laajasalossa on aidon saaristoravintolan tunnelmaa.

Kolme vuotta sitten Roope Juutinen sopi kuudesta vuodesta kaupungin kanssa ja rakensi itse ravintolan kioskista kaikki fasiliteetit käsittäväksi ravintolaksi. Ja asiakaspalaute on ollut hyvää.

– Jos tuolla googlailee, niin neljä tähteä viidestä, hän sanoo vaatimattomasti, mutta selvästi ylpeänä.

Ja miksei, toimituksemme hajaotanta viime kesältä kertoo lahjomatta vakiasiakkaiden, lapsiperheiden, veneilijöiden, skumpan ja oluen ystävien sekä muiden löytäneen tiensä Messiin.

– Tällaisia matalan kynnyksen paikkoja, erilaisia pop up -kahviloita voisi olla tällä Helsingin suurimmalla saarella enemmänkin. Nyt meitä on jotakuinkin neljä ravintolayrittäjää 10 000 asukasta kohden. Täällä on potentiaalia yrittäjille, tapahtumajärjestäjille, saaren yritysten ja yhteisöjen yhteisille jutuille.

Roope Juutisen katse on jo tulevassa. Sen hän lupaa jo nyt, että ensi kesän menu on monipuolisempi ja lounasvieraille on enemmän valinnanvaraa. Ja enemmän bistrohenkisyyttä.

– Puhetta ja suunnitelmiakin on ollut yhdessä kaupungin ja paikallisen uimaseuran kanssa saada Messin rantaan kaupungin virallinen talviuintipaikka. Se ei ole omissa käsissä, mutta siinä olen omalta osaltani mukana.

x x x

Pieni, mutta hyvä uutinen on, että Tullisaaren puistoon suunnitellaan grillipaikkaa. Se on määrä sijoittua piknikpaikalle, jossa on nyt pari pöytää penkkeineen. Niiden lisäsi rakennetaan kaksi tulipaikkaa ja pöytä sekä toinen roskis. Grillipaikan tarkoitus on estää luvattomat tulipaikat ja tarjota alueen asukkaille paikka nauttia grillaillen ainutlaatuisesta luonnosta.

x x x

Öljysäiliöllä 468 Kruunuvuorenrannassa Siilo soi -niminen valo- ja äänishow nähdään lokakuun toisena viikonloppuna. Hieno tapahtuma, jolla luodaan tapahtumaperinnettä näille karuille rannoille. Nyt nähdään ja kuullaan erikoista Ipnos-lintujen kuisketta. Erittäin kannatettavaa!

x x x

PS. Kun julkista terveydenhoitoa arvostelleen siellä ja täällä, on pakko myös kiittää. Minulla on ollut pelkästään hyviä kokemuksia Laajasalon terveyskeskuksesta. Hoitoa ja apua on tullut kiitettävästi omalta lääkäriltä, fysioterapiasta, reseptien ajantasaisuudesta aina nopeasta lähetteestä tekonivelleikkaukseen asti.

Että, kiitos!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.