Liikenteessä tekoälyvalojen loisteessa

Yrittäjänä minulla on ilo liikkua asiakkaiden luona ympäri kaunista kotikaupunkiamme. Liikenne kevyine, julkisine ja autoilevine muotoineen soljuu vaihtelevasti, riippuen ajasta ja paikasta. Asiakkaan luokse mennään ja hommat hoidetaan ympäri vuorokauden.

Kaupunki kysyy muun muassa Helsingin Yrittäjiltä lausuntoja kaavoihin, ja niihin otammekin mielellämme kantaa. Asiakkaiden pääsy palvelujen äärelle, ja vastaavasti palvelujen pääsy asiakkaiden luokse, on otettava huomioon kaupunkia kehitettäessä. Samoin on huomioitava myös moninaiset pysäköintimahdollisuudet, jotka mahdollistavat kuljetusalan yrittäjien ja työntekijöiden asumisen myös kantakaupungissa. Raskaan kaluston parkkipaikkojen myötä vältetään myös turhaa ajelua kaupungin reunoilla sijaitseville harvoille parkkipaikoille.

Teknologisen kehityksen ja erityisesti tekoälyn tuomien mahdollisuuksien saattelemana odotan kaupunkiliikenteen suunnittelijoilta aktiivista otetta liikennevalojen kehittämisen osalta. Kaupunkibulevardien suunnittelun yhteydessä pitää mielestäni aktiivisesti pohtia keinoja, joiden avulla nykyisellä liikenteellä ja tieverkolla pystytään helpottamaan kuntalaisten työhön ja vapaa-aikaan liittyvää liikkumista.

Kansainväliset hakukonejätit ja tutkimuslaitokset kehittävät erilaisia ”vihreiden valojen” hankkeita. Tämä ympäristön, liikenneturvallisuuden ja ajankäytön kannalta tärkeä kehitys olisi suotava myös Helsingissä. Oli siis kyse liikennevaloissa seisovasta kävelijästä, autoilevasta asiakkaasta tai julkisilla töihin kiirehtivästä yrittäjästä, on tärkeää, että liikenne saadaan sujumaan mahdollisimman jouhevasti. Kaupungin arvolupaus on ”Helsingissä me rakennamme yhteistyöllä, optimistisesti ja sisukkaasti entistäkin toimivampaa kaupunkia ja kestävämpää arkea.” Haastankin Helsingin ja vihreän Aallon kehittämään kaupungin liikenteestä entistäkin älykkäämpää. Tarvittaessa helsinkiläiset teknologiayrittäjät ovat varmasti tässä apuna.

Topi Turunen
stadilainen huoltokirjayrittäjä, Pientalotaitajat Oy
Helsingin Yrittäjät – Länsi-Helsinki ry hallituksen jäsen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.