Huhtamäki: Leopardin luolassa

”Ari, mukava tavata pitkästä aikaa. Olet tässä välissä pyrkinyt jopa tasavallan presidentiksi ja pääsitkin lopulta Sauli Niinistön seuraajaksi Suomen Palloliiton puheenjohtajana. Rahan tarpeesi syntyi ilmeisesti Kuopion Palloseuran aiheuttamasta kotiseuturakkaudesta Mikä on Sinun toiveesi?”.

”Tarvitsen 9000 euroa voidakseni palkata Kuopion Palloseuran tolppien väliin egyptiläisen maalivahdin. Voitaisiin taas viettää maalijuhlia Väinölänniemellä ja saisin tuoda Palloliiton onnittelut”.

”No minä olen mukana. Kyllä Aulis Rytkösen muistoa on syytä kunnioittaa”.

* * *

”Saga. Sinä istut usean yhtiön hallituksessa, mutta kerroit joutuvasi maksamaan 4885 euron mätkyt vähäisistä palkkioistasi. Hiukan pelkään, että tilanne ei tästä pysyvästi parane, mutta olen mukana. Pidän ulkonäöstäsi ja raikkaasta suhtautumisestasi yrittäjien elämään.

* * *

”Miika. Sinun verosuunnittelusi on onnistunut Sagaakin heikommin. Voin antaa 1000 euroa. Loput pystynet hankkimaan myymällä romuautovarastosi, jolla alkaa olla tässä maailmassa antiikkiarvoa. Voisit pyytää Jethroa avuksesi. Hänhän muistaakseni välitti taannoisessa Diili-ohjelmassa 1000 euron auton 4000 eurolla johonkin kehitysmaahan. Koko vajetta en voi kattaa, mutta nuorena miehenä voisit kokeilla sellaista vaihtoehtoa, että menisit hallituksen aktiivimallin tarjoamiin töihin. Siinä tapauksessa olisin oikein kunnolla mukana. Eihän tämä ohjelmasarja tähän pääty”.

* * *

”Riku. Sinä jäit puille paljaille hyvän sydämesi takia. Rakensit kymmeniä jalkapallokenttiä Tansanian syrjäkylille. Lapset saattoivat näin mennä pallokentän kautta käväisemään koulussa ja Nälkäpäivän laulajat ovat päässeet kertomaan televisioon Afrikan kasvavasta hyvinvoinnista ja kehitysavun voimasta. Kun Sinulla on jäljellä muutamia tuhansia euroja pääomatuloja, voin olla mukana 2000 euron kuukausipalkan maksamisessa seuraaviin Leopardin luolan nauhoituksiin asti.

* * *

”Kim. Ennen kuin näin Sinua, päätin olla mukana ja tehdä jättilahjoituksen tukeakseni hankettasi. Juuri noin pitää ajaa Karjalan asiaa. Emme ehkä saa koskaan Karjalaa takaisin, mutta jos saamme suunnitelmasi mukaisesti Karjalan piirakasta maailmanlaajuisen hittituotteen, niin pitkä harppaus yli Ahvenanmeren on otettu. Kun Sinulla ei ole ansiotuloja lainkaan, saat tonnin rypytyskurssiesi tukemiseen”.

MARTTI HUHTAMÄKI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.