Korson uimahalli ottaa seuraavia askeleitaan

Eve Rämö

Iloisia uutisia! Korson uimahalli ottaa seuraavia askeleitaan – on aika vaikuttaa siihen, mihin se tulee! Onko paikka ihan aseman vieressä Korsossa tai Rekolassa Haxberginhaassa vai Elmossa jossa synergiaetuna saisi mm. jäähallin rakentamiseen? Vaikuttaa voi vastaamalla kyselyyn ja osallistumalla 13. helmikuuta järjestettävään keskustelutilaisuuteen kaupungintalolla. Oma tunnelma on katossa kun pitkä työ uimahallin eteen kantaa – vuonna 2024 uimme Korsossa!

Valtuuston kevätkausi on lumimyräkästä huolimatta hyvällä alulla. Vuoden ensimmäisen valtuuston listalla oli lausunto MAL2019 suunnitelmaluonnoksesta sekä vastauksia aloitteisiin.

MAL 2019 on Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen strateginen suunnitelma, jossa kuvataan, miten seutua kokonaisuutena pitäisi kehittää vuosina 2019–2050. Esityksen voit lukea kokonaisuudessaan osoitteesta https://www.hsl.fi/mal.

Ehdotuksessa on paljon hyvää, mutta ilmasto- ja ympäristötavoitteet voisivat olla vieläkin kunnianhimoisempia. Ilmaston lämpenemisen hillintä ja hiilineutraaliuden saavuttaminen vaativat kuitenkin lisää konkretiaa sekä päästövähennystavoitteen noston 70 prosenttiin!

Korsolaisena iloitsen kehä IV suunnitelmasta, jossa rekkaliikenne ohjataan pois Kulomäentieltä kulkemaan Tuusulantien ja Lahdenväylän väliä pohjoisempaa, Keravan- Järvenpään tienoilta.

Näin ollen Korson läpi kulkevan liikenteen pitäisi jopa vähentyä, jahka maantie 152 eli kehä IV aikanaan toteutuu.

Vantaan uutta yleiskaavaa puuhataan kovaa vauhtia. Kaava on viittä vaille valmis kommenteille. Mikäli kaupunginhallitus hyväksyy kaavan niin sen jälkeen alkaa kommenttikierros. Korso alueena on pääsääntöisesti maltillisen keskusta- ja asumisalueiden kehittämistä. Myös uusia työapaikka-alueita näkyy alueen reunamilla, kuten Vierumäessä. Kaavassa on myös merkitty varaus Vallinojan junaseisakkeelle! Tämä tarkoittaa sitä, että kun alueella asuu tarpeeksi asukkaita niin asemakin saadaan! Kannattaa seurata tiedotusta vantaa.fi/yleiskaava2020 – sivustolla. Oletettavasti 11.2 jälkeen alkaa yleiskaavan asukastilaisuudet.

Opetuslautakunta päätti kokouksessaan 21.1.19 Ruusuvuoren koulun tilamuutoksista – remontin jälkeen tilat ovat tehokkaammassa käytössä ja vastaavat uusien oppimisympäristöjen vaatimuksia. Ainakin suunnitelmien mukaan huomiota kiinnitetään myös riittävään ilmanvaihtoon jota lautakunta on pitänyt tärkeänä kun koulun oppilasmäärää kasvatetaan. Sen sijaan oirekyselyn tuloksia saamme vielä odottaa..

***********

Kirjoittaja Eve Rämö on Korsolainen kaupunginvaltuutettu ja opetuslautakunnan jäsen sekä ehdokkaana kevään eduskuntavaaleissa. Eve on Vantaan kirkkovaltuuston puheenjohtaja ja viihtyy myös kotona kissojensa seurassa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.