Oodi pienyrittäjälle

Kirsi Sharma
Asiakkaana oleminen ei ole nykyaikana enää vain ostamista, vaan hänen niskaansa on sälytetty myös roppakaupalla arvovalintoja. Olenko riittävän vastuullinen, vihreä, ekologinen? Ostanko kotimaista, ulkomaista, luomua, sertifioitua? Saako laittaa lautaselle punaista lihaa ja lasiin maitoa? Onko vaatteeni tuotettu lapsityövoimalla? Voivatko kaupan työntekijät hyvin? Tässä samassa arvovalintojen viidakossa luovivat myös tuotteita ja palveluja tarjoavat yritykset, joiden vuosia rakennetun hienon brandin saattaa tuhota yksi kielteinen somevideo.

Pienyrittäjä on monien valintojen ja päätösten äärellä yksin. Miten huolehdin siitä, että vastaan kaikkiin odotuksiin, toimin vastuullisesti ja laillisesti, mutta samalla pidän huolta yrityksen kannattavuudesta ja työpaikoista? Vastuu painaa, kustannukset kasvavat. Tämän kaiken keskelle ei kannata jäädä yksin tuleen makaamaan, kun sitä parasta vertaistukea on saatavilla muilta yrittäjiltä!

Teimme aikoinaan mieheni kanssa viisaan päätöksen, kun liityimme Yrittäjien jäseneksi. Kun kerran eksyin syysristeilylle, olen sen jälkeen löytänyt ihan uuden väylän pitää huolta niin yrityksestämme kuin omasta hyvinvoinnistani. Olen saanut paljon arvokasta tietoa koulutuksissa, neuvontapalvelun kautta ja ihan vaan juttelemalla muiden kaltaisteni yrittäjien kanssa, joista on tullut kavereita ja arjen sparraajia. Sitten välillä laitetaan ykköset niskaan ja juhlitaan, kuten ensi kuussa Yrittäjäpäivien gaalassa. Vuosikokouksessa 2.11. valitsemme jälleen uusia hallituksen jäseniä, ja näihin hommiin ei vaadita aiempaa kokemusta – vain kiinnostusta yhteisten asioiden hoitamiseen.

Meitä Länsi-Helsingin alueella toimivia jäsenyrittäjiä on lähes 700. Rohkaisen kaikkia liittymään ja tulemaan paikalle siihen ensimmäiseen tilaisuuteen, joka toivon mukaan houkuttelee tulemaan toistekin. Asiakkaana toivon, että sinäkin tuet meidän pienten lähiyrittäjien toimintaa ja varmistat palveluiden ja työpaikkojen säilymisen myös tulevina vuosina. Meissä pienissä on tulta ja pippuria, kun teemme yhdessä ja tuemme toisiamme!

Kirsi Sharma
puheenjohtaja
Länsi-Helsingin Yrittäjät ry
varapuheenjohtaja
Helsingin Yrittäjät ry
Suomen Yrittäjien valtuuston jäsen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.