Kulttuurikasarmista toivotaan keskustan uutta vetonaulaa

BioRex Kulttuurikasarmi harjannostajaisissa. Kuva: Jaakko Meyn

Helsingin entiselle linja-autoasemalle Kampissa saneerattava Kulttuurikasarmi on nyt harjakorkeudessaan.

Elokuvateatterin, ravintoloiden, tapahtumatilan, paviljongin ja esiintymislavan käsittävä kokonaisuus avautuu yleisölle marraskuussa.

– Mittava rakennushanke on loppusuoralla ja katseemme on tiukasti marraskuussa, sillä tällöin avaamme ovet yleisölle. Kaupunkilaisten kiinnostus on ollut suurta. Kulttuurikasarmin sijainti ja ainutlaatuinen tarjonta tekee siitä luontevan paikan viihtyä ja löytää uusi kohtaamispaikka pääkaupunkimme keskustasta, kertoo hankkeen alullepanija ja Kulttuurikasarmi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ari Tolppanen tiedotteessa.

Kulttuurikasarmin rakennuksen omistavan Konstsamfundetin toimitusjohtaja Stefan Björkman toteaa, että mittava panostus on tärkeää erityisesti kaupunkilaisten ja Helsingin vetovoiman näkökulmasta.

– Panostuksellaan Kulttuurikasarmiin, Lasipalatsiin ja Amos Rexiin, sekä Lasipalatsitoriin, Konstsamfundet haluaa tarjota nuorille ja vanhemmille kaupunkilaisille jotakin uutta ja innostavaa. Helsinki saa valmistuneen Lasipalatsikorttelin myötä uuden ydinkeskustan, johon taide, kulttuuri ja viihde tuovat vilkasta elämää vuoden ympäri, Stefan Björkman sanoo.

Kulttuurikasarmiin tulee kolmen salin elokuvateatteri BioRex Kulttuurikasarmi, tislaamoravintola, kahvila, kaksikerroksinen Music Bar ja esiintymislava Lasipalatsinaukion puolelle. Kulttuurikasarmin toiseen kerrokseen tulee yksityistilaisuuksia varten tapahtumatila Kulttuurikasarmi Events.

Kulttuurikasarmin rakennustyöt vanhassa kiinteistössä alkoivat lokakuussa 2021.

Historiatietojen mukaan Kulttuurikasarmin rakennus valmistui alun perin Turun kasarmin yhdeksi talousrakennukseksi. Turun kasarmi rakennettiin 1830-luvulla silloisen Turuntien varteen. Helsingin linja-autoasemana se toimi 1930-luvulta vuoteen 2005. Sen jälkeen rakennuksessa on ollut Helsingin kaupungin info- ja näyttelytila Laituri sekä ravintoloita.

Terassi harjannostajaisten aikaan. Kuva: Jaakko Meyn
Kulttuurikasarmin havainnekuva. Kuva: Arkkitehtitoimisto Sarc.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.