Maisemamatkalla

Martti Huhtamäki. Valtion journalismipalkinnolla palkittu Ilta-Sanomien ex-päätoimittaja

Oikein hävettää, etten ole aikoihin vieraillut Heikintorilla. Viimeksi olin nauttimassa kalakeittoa koripalloilija Paavo Koskivaaran kalakaupassa. Nyt oli kohteena Espoon kulttuurikeskus ja siellä Tapiola-sali.
Nettiohjeen mukaan sukelsin autoineni uskomattoman laajaan katakombiin, jossa tilaa lienee enemmän kuin missään muussa suomalaisessa autotallissa, varmaankin parille tuhannelle kulkuneuvolle.
Muutamin satoja metrejä parissa kerroksessa ajeltuani näin outoja kylttejä, joissa luki Ainoa. Ennen Heikintorilla oli Stockmann, mutta sinne en nyt nähnyt opastusta. Kun mittariin monine käännöksineen ja parin ulkoilma-ajelun jälkeen oli tullut lukemia kilometrin verran. tunnustin avuttomuutena ja kysyin ensin yhdeltä ja sitten toiselta vierasmaalaiselta pariskunnalta, sattuivatko tietämään missä on Tapiola-sali. Eivät sattuneet.
Olimme onneksi lähteneet toiselta puolelta Helsinkiä hyvissä ajoin, joten paniikkia tullut. Parin sakkokierroksen jälkeen suomalainen herrasmies osasi neuvoa. Hän kehoitti meitä ajamaan ulos ja Heikintorin urheilukeskuksen puolelle. Selvisi kuitenkin pian, että hän oli neuvonut WeeGee-talon suuntaan, jossa näkyy nykyisen tennistähden Emil Ruusuvuoren isoisän Aarnon kädenjälki.
* * *
Viittä vaille konsertin alkua olimme kuitenkin puolen kilometrin kävelyn jälkeen Tapiola-salissa. Oli ilo levähtää miltei täyden salin (700) mukavalle tuolille. Vain muutama paikka oli tyhjänä. Uskon, että nämä ulkopaikkakuntalaiset lipun ostaneet kiersivät parkkiluolassa hermojen lopulta petettyä.
Kaikki oli kuitenkin lopulta hyvin. Pirkko Mannolan ja Eino Grönin konsertti upean soittokunnan ja juontaja Markku Veijalaisen täydentämänä oli vaikuttava ja historiallinen. Itsellänikin siihen oli vähäinen osuus Einon pyydettyä kuukausi sitten aamukahvilla konserttikiertueelle nimeä. LEGENDAT ESTRADILLA loistikin komeasti näyttämön ylälaidassa.
* * *
Kun kaiken mainion musiikin lisäksi oli väliajalla tilaisuus keskustella pienen hetken mahdollisen seuraavan presidentin ja hänen poikansa kanssa ja tavata ilmielävinä pitkän tauon jälkeen Frederik, Ilkka Lipsanen ja Paula Koivuniemi, auton löytyminen hiljentyneessä kauppakeskuksessa takasi mainiot yöunet.

MARTTI HUHTAMÄKI
m.h.huhtamaki@gmail.com

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.