Voimien keräystä ja palautumista

Eve Rämö. Korsolainen kaupunginvaltuutettu. Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja

Terveiset täältä pohjoisesta!

Vähemmän puhutaan siitä, mitä tapahtuu heti vaalien jälkeen? Vaalit ovat ehdokkaille kuin urheilusuoritus – niihin valmistaudutaan kuukausia, jopa vuosi etukäteen. Säästetään pennosia budjettiin, suunnitellaan ja nostatetaan yhteishenkeä – kohta mennään! Vaalit ovat suuri voimainponnistus, täynnä toivetta hyvästä suoriutumisesta ja varautumisesta myös pettymykseen. Oma henkilökohtainen sanontani onkin, ettei mikään pidä ihmisen mieltä niin nöyränä kuin vaalitulos. Kulunut kevät oli jaksamisen suhteen vielä erityisen haastava – vaalien siirto aiheutti sen, että kymmenen kilometrin sijaan mentiinkin maraton. Venytettiin jaksamista ja budjettia. Vaali-iltana juhlittiin, jännitettiin ja itkettiin.

Välittömästi vaalien jälkeen uusi valtuustoryhmä kokoontuu ja järjestäytyy. Kiitos Vihreälle valtuustoryhmälle, että valitsitte minut ryhmäpuheenjohtajaksenne! Juhannuksena ei suinkaan oltu vapaalla vaan käytiin ryhmien välisiä neuvotteluita, tunnusteluita ja paikkajakoa. Tämä on kovanluokan neuvottelutilanne jossa sovitaan koko tulevan kauden suurimmat suuntalinjat ja tietenkin se, kuka saa minkäkin paikan. Kiitos kaikille ryhmille siitä, että juhannuksen jälkeisellä viikolla saimme hyvässä yhteistyössä aikaiseksi neuvottelutuloksen ja valtuustosopimuksen! Omalle ryhmälle neuvottelut olivat tietenkin tiukka paikka – kun vaaleissa tulee takkiin niin paikkojakin menetetään. Kitkerää nieltävää mutta se on pelin henki. Nyt on parhaillaan käynnissä ryhmien sisäiset paikkajaot. Vaalitulos ratkaisee paikkojen määrän ja puolueet sisäisesti sen, kuka henkilö valitaan mihinkin pestiin. Valinnat julkistetaan ja tehdään uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa 23.8.2021. Muistattehan, että valtuuston kokouksia voi seurata livenä Vantaa-kanavalta!

Uusi valtuustokausi ja valta on vaihtunut 1.8. Nyt kuitenkin vielä hetki palaudutaan kevään rasituksista. Ollaan luonnossa ja läheisten kanssa. Ja kohtahan meillä onkin jo seuraavat vaalit, nimittäin hyvinvointialuevaalit tammikuussa!

Eve Rämö
Korsolainen kaupunginvaltuutettu
Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.