Älytön sota ja sotaleikki

Älytön sota ja sotaleikki

Lähes kymmenen vuotta sitten valtasivat Krimin niemimaan Ukrainassa vastoin kansainvälisiä sääntöjä ” vihreät miehet ”. Sitä ei paheksunut kukaan riittävästi NATOSSA, EU – maissa ja USA : ssa. Tälle provokaatiolle nostettiin vain vähän olkapäitä. Puolustus jätettiin kokonaan Ukrainan huoleksi. Ei edes NATO reagoinut riittävän voimakkaasti.

Tästä Venäjä ja erityisesti sen johtaja rohkaistuivat keräämään armeijansa ko. maan rajalle. Hyökkäämään nopeasti Ukrainaan. Putin oletti, että Ukrainassa on niin heikko presidentti ja hallitus, että valtaus toteutuu ” käden käänteessä ”.
Nyt Venäjä tuhoaa tehokkaasti kyseisen maan rakennuksia ja infraa. Tappaa lapsia , siviilejä ja heidän kotejaan. Sen sallitaan tekevän mitä tahansa vastoin kansainvälisiä sääntöjä ja oikeuksia. Vasta tämän porovokaation jälkeen länsimaat Euroopassa ja USA :ssa heräsivät auttamaan Ukrainaa sekä sotatarvikkkeilla että taloudellisesti. Kaikilla mahdollisilla tavoillla ja keinoilla.

ÄLYTÖN SOTA

Sodassa saa toinen valtio tehdä mitä tahansa naapurin alueiden valtaamiseksi. Sotilaiden lisäksi ko. maassa kuolee nuoria miehiä rintamalla. Lapsiperheitä ja keitä tahansa siviilejä.
Sensijaan venäläiset saavat elää rauhassa ilman minkäälaisia sodan tuhoja . Vain tykkien ruuaksi pakolla kerättyjä venäläisiä sotilaita kuolee – ei siviilejä eikä lapsia. Heidän kotejaan ei pommiteta. Ainoastaan erilaisilla talouspakotteilla ja vastaavilla yritetään vaikeuttaa heidän elintasoaan.
Jatkamalla tätä älytöntä sotaa vain sotatarvikkeita ja muulla tuella sekä rahalla lansimaat ja USA pitävät sitä käynnissä loputtomiin.
Samalla näillä keinoilla jatkamalla ko. sotaa nämä maat kurjistavat omien maidensa taloutta ja elintasoa sitä enemmän mitä kauemmin sota jatkuu !

LEIKKISOTA

Samaan aikaan vuodesta toiseen NATO pitää yhä laajempia sotaharjoituksisa useissa jäsenmaissa. Tämä kaikki maksaa mahdottomia rahamääriä ! Nämäkin harjoituksiin käytetyt miljoonaat voitaisiin käyttää Ukrainan tukemiseen . Näillä harjoituksilla varmistetaan tietysti NATO – joukkojen sataprosenttinen valmius , jos joskus joku maa muka uskaltaisi hyökätä samalla tavalla sen jäsenmaata vastaan ? Sellaista maata ei ole olemassa ? Tuskin Putinkaan on koskaan niin hullu, että ryhtyisi NATO – maihin hyökkämään. Jos olisi, niin nyt hän tietäisi jo etukäteen, miten sodassa käy.

MIKÄ ON AINOA KEINO SODAN LOPETTAMISEKSI ?

Miksi NATO ja EU noudattaaa omia sääntöjään kirjaimellisesti, mutta Venäjä saa rikkoa kaikkia mahdollisia kv. sääntöjä koko ajan ?
Ei edes Krimin valtaus herättänyt muita maita , että Venäjä saattaa – kerättyään valtavan armeijan Ukrainan rajalle – hyökätä koko maata valloittamaan. NATO vain harjoittelee vuodesta toiseen. Hyväksymällä Ukraina NATO : on ja EU : n jäsenmaaksi heti ja sota loppuu nyt ! EU – maiden on ihan älytöntä huonontaa omaa talouttaan jatkuvasti osallistumalla tämän älyttömän sodan jatkamiseen loputtomalla tuella. Uhkaavinta olisi, jos ko. maiden päättäjät ja kansalaiset kyllästyvät tukemaan sotaa elintasoaan jatkuvasti laskemalla ja jättämällä Ukraina puolustamaan itseään yksinään !?

Josa Jäntti ( 90 v. )

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.