Auton Päivää vietetään lauantaina

Henkilöauto on monelle välttämätön kulkuneuvo arjen liikkumistarpeiden täyttämiseksi. Lauantaina jo 22. kertaa vietettävä Auton Päivä herättää keskustelua henkilöauton merkityksestä Suomessa.

Suomi on Euroopan unionin harvimmin asuttu maa. Yhdyskuntarakenteestamme johtuen henkilöautoa tarvitaan sekä harvaan asutuilla alueilla että kaupunkiseuduilla. Tämä on käynyt jo nyt selväksi tarinoista, joita Autoliitto kerää autoilijoilta. Autoliitto on pyytänyt suomalaisia kertomaan omat perustelunsa henkilöauton käyttöön osoitteessa www.autoliitto.fi/tarvitsenautoa.

”Suurimmalle osalle auto on välttämätön väline arjen pyörittämisessä. Ihmiset kulkevat autolla töihin ja harrastuksiin, hakevat lapset päiväkodista, käyvät kaupassa ja hoitamassa vanhaa isää tai äitiä. Mökille ei pääse ilman henkilöautoa ja kotimaanmatkailu sujuu parhaiten autolla. Oma auto valitaan matka-aikojen, mukavuuden ja turvallisuuden takia tai yksinkertaisesti siksi, että muita vaihtoehtoja ei ole”, Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen kertoo.

”Auton tarve ei katoa autoilua haittaamalla tai tekemällä siitä entistä kalliimpaa. Tämä olisi päättäjien hyvä muistaa.”

Ensi lauantaina 1.9.2018 vietetään Autoliiton järjestämää Auton Päivää ja 22. kerran. Päivän tarkoituksena on herättää keskustelua autoilun merkityksestä Suomessa. Autoliiton paikallisosastot järjestävät lisäksi koko perheen Auton Päivän tapahtumia kymmenillä paikkakunnilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.