Viihtyisä terassi kruunaa ulkotilat

Viihtyisä terassi kruunaa ulkotilat

Kesä antaa meille parastaan – koko Suomi saa nauttia tällä hetkellä ihanasta auringonpaisteesta ja helteestä. Ulkotilat ovat nyt kääntyneet tiloiksi, joissa vietetään eniten aikaa. Muutamia asioita huomioimalla ulkotiloista tulee toimivia ja silmää hivelevän kauniita kesäolohuoneita.

Huomioi koko

Huomioi niin tilan kuin kalusteiden koko, jotta tila säilyy mahdollisimman toimivana. Liian ahtaasti kalustettu tila on epäkäytännöllinen eikä houkuttele viihtymään. Suhteuta siis kalusteiden koko ja määrä tilan kokoon. Pienehköille terasseille ja parvekkeille ovat omiaan pienet parvekesetit tai sirot sohvaryhmät. Myös pinottavuus tai muunneltavuus kalusteissa on valttikortteja pienten ulkotilojen sisustuksessa.

Kookkaiden terassien sisustaminen on vapaampaa ja silloin terassia on hyvä jakaa esimerkiksi toiminnoittain. Ruokailuryhmä on järkevää sijoittaa lähelle keittiötä, jotta astioiden ja ruoan kuljetus on mahdollisimman helppoa. Sohvaryhmälle mukavin paikka on puolivarjossa tai katoksen alla, jotta siinä on mahdollisimman mukava oleilla. Aurinkovarjojen avulla suojaa saa näppärästi, mikäli terassilla ei ole kiinteää katosta. Aurinkotuoleja on näppärä siirtää haluttuun kohtaan, mutta ne sen sijaan on mainio sijoittaa pihan paahteisimpaan kohtaan.

Tyyli osaksi kokonaisuutta

Ulkotiloihin panostetaan enemmän vuosi vuodelta ja niistä on tullut sisätilojen jatkumoita. Toiset haluavat noudattaa selkeästi samaa sisustustyyliä sisätilojen kanssa, mutta on trendikästä maustaa ulkotiloja runsaaksi esimerkiksi kukilla, kasveilla, tunnelma- ja aurinkokennovaloilla sekä verhoilla. Runsaasti sisustettu kesäkeidas on kutsuva ja kotoisa.

Viimeistele kokonaisuus

Kokonaisuus täydentyy eheäksi sisustustuotteilla ja tekstiileillä. Jos et pidä kovin runsaasta sisustuksesta, ei hätää – maton, muutaman koristetyynyn ja kasvin avulla saat jo huomattavasti kotoisamman ja viimeistellymmän ilmeen kuin ilman niitä. Kookkaisiin ruukkuihin saa tehtyä näyttäviä kukka- ja kasviasetelmia ja ne toimivat niin yksittäin kuin rykelmissä.

Kuvat: Veke

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.