Omapäivä

83

Omapäivä on muistisairaiden päivätoimintaa tarjoava yritys Espoonlahdessa. Olemme yksityinen, pieni, 10 asiakaspaikan yritys. Keskitymme palvelemaan kotona omaishoitajan ja/tai kotihoidon tuen turvin asuvia muistisairaita ja muita senioreita, joiden toimintakyky on jollain tavalla rajoittunut. Toimitilamme on kotoisa ja turvallinen. Päivätoimintapäivä on toiminnallinen ja päivän aikana mm. aktivoidaan muistia, keskustellaan ajankohtaisista aiheista, tehdään kädentaitoja ja liikutaan oman voinnin ja kunnon mukaan sisällä ja ulkoillen. Päivään aikana nautitaan kahvit ja syödään kotiruokalounas. Toimintaa on arkipäivisin joko klo 10-16 tai 11-17. Toimitilamme on esteetön ja sijaitsee katutasossa, kerrostalon kivijalassa.

Omapäivä on lähtenyt minun, yrittäjän haaveesta tehdä mielekästä työtä muistisairaiden ja muiden seniorien kanssa. Nuorena opiskelin tradenomiksi, mutta huomasin kaipaavani uutta, mielekkäämpää sisältöä elämääni kolmenkymmentä täytettyäni. Äitini sairastui vakavasti ja hoidin häntä noin vuoden verran työni ohella. Hoitaminen oli raskasta, mutta samalla huomasin, kuinka suurella sydämellä kotihoidon työntekijät työtänsä tekivät. Päätin tästä kipinän saaneena kouluttautua sairaanhoitajaksi ja jo opiskeluaikana haaveenani oli vanhustyö. Sairaanhoitajana olen päässyt työskentelemään useissa muistikeskuksissa, sairaaloiden vuodeosastoilla ja viimeisimpänä terveyskeskuksen päivystyksessä. Syksyllä 2019 päätin vihdoin tarttua unelmistani kiinni, yhdistää tradenomin ja sairaanhoitajan osaamiseni ja hypätä yrittäjäksi. Ehkä yrittäjyys on perinnöllistä – nyt jo yli 80 vuotias alzheimerintautiin sairastunut isänikin oli yrittäjä.
Yritykseni on ihan uusi, mutta uskon että ihmisläheistä, turvallista ja kotoisaa muistisairaiden päivätoimintaa tarvitaan paljon nyt ja tulevaisuudessa.

Muistisairas ikäihiminen ansaitsee hyvää muistikuntoutusta ja sosiaalisia kontakteja diagnoosista huolimatta, tai ehkä juuri sen takia. Päivätoimintapäivä kestää 6 tuntia ja yleisimmin päivätoiminnassa käydään kerran viikossa. Tämä on kuin säännöllinen, tavoitteellinen harrastus muistisairaalle. Mielekäs tekeminen, sosiaalinen kanssakäyminen ja liikunta pitävät yllä toimintakykyä ja auttavat ihmistä voimaan paremmin.

Muistisairaan omaishoitaja tekee mittaamattoman arvokasta työtä 24/7. Omaishoitajan jaksamisen kannalta vapaapäivät ovat tärkeitä ja haluan omalla yritykselläni tukea omaishoitajien jaksamista tarjoamalla palvelua, jossa omaishoitaja voi turvallisin mielin jättää omaisensa Omapäivään päiväksi. Päivätoimintapäivän aikana omaishoitajalla on mahdollisuus omaan vapaa-aikaan ja harrastuksiin.

Tarjoan omaishoitajalle myös tilapäistä päivätoimintaa äkillisen tarpeen (esim. lääkärikäynnin) yllättäessä. Omapäivästä voi varata yksittäisen päivätoimintapäivän nopeastikin, varaus tarvitsee tehdä edellisenä arkipäivänä klo 12 mennessä.

Olen syntyperäinen espoolainen ja veljeni on asunut jo yli 20 vuotta Espoonlahdessa.

Ruorikuja 1
02320 Espoo

paula@omapaiva.fi

www.omapaiva.fi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.