Niskavuoren naiset Tikkurilan teatterissa

Tikkurilan Teatterin syksyn avauksena nähdään ajaton tarina rakkaudesta. Perjantaina 18. lokakuuta ensi-iltansa saava esitys on aitoa Wuolijokea, mutta sitä tarkastellaan tästä ajasta käsin. Esityksen on ohjannut Janne Puustinen.

Näyttämöllä nähdään monia Tikkurilan Teatterin aiemmista menestysproduktioista tuttuja näyttelijöitä kuten Hilkka Karvinen Niskavuoren matriarkka-Loviisana, Iiro Ristola Aarne Niskavuorena.

Martta Niskavuoren roolin tekee Päivi Salminen ja Ilonana nähdään Roosa Luhta. Esityksen on ohjannut Janne Puustinen.

NISKAVUOREN NAISET

”Kun minut viisikymmentä vuotta sitten naitiin tähän taloon, niin toin minä pieniä tuulia tullessani ja luulin niiden liikuttavan koivunlatvoja. Eivätpäs liikahtaneet.”

Harjanteella Niskajärven kupeessa on ikiajat mukauduttu elämään Niskavuoren malliin. Metsään on juostu, mutta takaisin on aina palattu ja pettymykset painettu syvälle mielen sopukoihin. Kun odottamaton tuulenvire yllättäen liikauttaa verhoja ikkunoissa, syttyy Niskavuoren Aarnen mielessä toivo. Vallan ohjaksista vimmaisesti kiinni pitävä vanha emäntä tekee kaikkensa tyynnyttääkseen kevätmyrskyn, jonka nuori Ilona tuo mukanaan Niskavuorelle.

Niskavuoren naiset on ajaton tarina rakkaudesta, valinnoista ja maasta, joka pitää kiinni. Tikkurilan Teatterissa nähtävä Niskavuori on aitoa Wuolijokea, mutta sitä tarkastellaan tästä ajasta käsin, osana maailmaa jossa elämme nyt. Sillä yhä on ihminen sama kuin ennen – yhä samankaltaiset hänen unelmansa rakkaudesta, onnesta ja vapaudesta.

Käsikirjoitus: Hella Wuolijoki | Ohjaus: Janne Puustinen

Puvustus: Aila Pelkonen | Lavastus- ja valosuunnittelu: Timo Matinvesi |

Äänisuunnittelu: Miika Elmgren

Koreografia: Soile Vedenpää | Valojen ja äänten ajo esityksissä: Kalle Kivimaa

Rooleissa: Hilkka Karvinen, Sonja Kettunen, Heikki Laaksamo, Saku Laaksonen, Minna Laine, Roosa Luhta, Charlie Nevander, Janne Niinivaara, Telma Nuottimäki, Iiro Ristola, Päivi Salminen, Maija Teiniranta, Maikki Viitikko sekä Ronja Ristola ja Iisa Salminen (Tikkurilan Teatterikoulu)

Ensi-ilta pe 18.10.2019 klo 19.00 Vernissasalissa, Tikkurilantie 36,

01300 Vantaa

Esitykset 30.11. asti. Tarkat esityspäivät ja lippuja koskevat tiedot löydät nettisivuiltamme: www.tikkurilanteatteri.fi

***

OHJAAJA JANNE PUUSTINEN

Esityksen ohjaaja on helsinkiläinen näyttelijä ja teatterintekijä Janne Puustinen (s. 1990). Hän on valmistunut Metropolia Ammattikorkeakoulun esittävän taiteen koulutusohjelmasta vuonna 2013 ja täydentää tällä hetkellä osaamistaan teatteritieteen opinnoilla Helsingin yliopistossa.

Ohjaamisen lisäksi Janne kirjoittaa, tekee yleisötyötä ja näyttelee sekä teatterilavoilla että kameran edessä. Lähellä sydäntä ovat kotimaiset klassikot, ja Niskavuoren naiset onkin Jannelle jo toinen Wuolijoki-ohjaus.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.