Kesä, kanat ja puput saapuvat kartanolle, tule sinäkin!

[cathegory tapahtumat, vantaa] Vuosi sitten Seutulaan avatun Katrinebergin kartanon asukastilan yhteydessä aloittaa toimintansa nyt myös 4H-yhdistyksen pyörittämä kotieläinpiha. Kartanon kesäkauden ja kotieläinpihan avajaisia vietetään torstaina 1.6. klo 16 alkaen.

Avajaisjuhlassa on luvassa kahvittelua ja ohjelmaa sekä tietysti tutustumista kotieläinpihaan ja kartanoon. Kaupungin ja 4H-yhdistyksen avajaissanojen jälkeen istutetaan tulevaisuuden kuusi 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Illan aikana esiintyvät Runomummut sekä Helsingin pitäjän tanhuujat ja spelarit. Heraldikko Reijo Helläniemi esittelee kartanon sukuvaakunat.

Kauan odotetun, Vantaan ainoan kotieläinpihan asukkaisiin kuuluu lampaita, pupuja, kanoja ja kukko. Kotieläinpihaan on vapaa pääsy ja se on auki läpi kesän aina Katrinebergin kartanon aukioloaikoina. Eläintenhoitajan ollessa paikalla, häneltä voi kysellä eläimistä ja niiden hoidosta.

– Eläimet ovat tietysti yksilöitä, mutta esimerkiksi osa lampaista saattaa viettää paljonkin aikaa laitumen aitauksen tuntumassa tarjoutuen rapsuteltavaksi. Talveksi kotieläinpihan asukit palaavat omistajiensa luo, 4H:n projektityöntekijä Mari Luukkonen kertoo.

4H järjestää kesän aikana leirejä, joissa lapset pääsevät tutustumaan eläimiin. Suositut leirit täyttyivät nopeasti. Kotieläinpihan kuulumisia voi seurata myös 4H:n ja Katrinebergin kartanon Facebookissa.

Lue lisää: Katrinebergin kartano, 4H lasten ja nuorten leirit

Katrinebergin kotieläinpihan ja kartanon kesän avajaiset
Torstaina 1.6. klo 16–19
Katrinankuja 5, 01760 Vantaa

Autojen parkkeeraus Seutulan VPK:n parkkipaikalle, osoite Katriinantie 71

Kuva Vantaan kaupunki