Velmu-yhdistys on saanut Vantaan kulttuuripalkinnon 10 000 euroa

Vuonna 2018 neljäkymmentä vuotta täyttänyt Vantaan elävän musiikin yhdistys Velmu on palkittu Vantaan kaupungin kulttuuripalkinnolla.

Palkinto jaetaan vuosittain merkittävästä kulttuuriteosta. Nuoren taiteilijan kulttuuripalkinnon jakavat pianisti Bingheng Yang ja balettitanssija Pinja Huhtimo.

Vantaan kulttuuripalkinnot jaettiin Vantaan kaupunginvaltuuston kokouksessa 17. joulukuuta.

Palkintoperusteluiden mukaan Velmu ry on ollut luomassa ja edistämässä vantaalaista musiikkikulttuuria monella tapaa. Yhdistys vapaaehtoisineen on tuonut kaupunkiin kiinnostavia esiintyjiä sekä tukenut ja nostanut esiin paikallisia artisteja. Se on järjestänyt konserttimatkoja, tarjonnut harjoitustiloja ja antanut soitonopetusta

-Velmu on tuonut kaupunkiin yhteisöllisyyttä ja tekemisen meininkiä. Vantaalle on todellinen valtti, että kaupungissa on Velmun kaltainen toimija: yhdistys rikastuttaa vantaalaisten kulttuurielämää sekä itsenäisesti että kaupungin kanssa yhteistyötä tehden.

Vantaan kulttuuripalkinto oli nyt 10 000 euroa. Myös nuoren taiteilijan kulttuuripalkinto on saman suuruinen. Palkintoja on uudistettu ja kulttuuripalkintosummia on kaksinkertaistettu.

Kulttuuripalkintoja ei voi hakea, vaan päätökset kulttuuripalkintojen jakamisesta tekee Vantaan kaupunginhallitus Vantaan vapaa-ajan lautakunnan esityksestä.