Vantaan ratikan suunnittelijat jalkautuvat Aviapolikseen

0
76
kuvituskuva

Vantaan ratikan kaavarunkoluonnos on kuntalaisten nähtävänä 1.-30. kesäkuuta 2022. Kesäkuun ajan vantaalaiset voivat siis jättää luonnoksesta mielipiteitä.

Vantaan ratikan suunnitelmia esiteltiin Mahdollisuuksien tori -yleisötapahtumassa Hakunilan urheilupuistossa 21. toukokuuta.

Kaavarunkoluonnosta esitellään jatkossakin erilaisissa asukastilaisuuksissa Millainen on ratikkakaupunki? -kiertueella. Ratikan suunnittelijat jalkautuvat kesäkuun aikana Aviapolikseen, Tikkurilaan ja Länsimäkeen.

Aviapoliksen tilaisuus pidetään Ilmailumuseossa osoitteessa Karhumäentie 12. Kaupungin tiedotteen mukaan tilaisuus on 9. kesäkuuta kello 15-19.

Vantaan ratikan kaavarunkoluonnoksessa määritellään visio vantaalaisesta ratikkakaupungista, arvioidaan mitoitusta ja kehittämisen vaikutuksia.

Kaavarunkoluonnoksessa tarkastellaan muun muassa asuinalueita, palveluverkkoa, elinkeinorakennetta, liikenneverkkoa ja viheralueiden rakennetta. Kaavarunkoluonnoksen mukaan asukasmäärä voisi kasvaa yli 60 000 ja työpaikkakasvua olisi noin 30 000 vuoteen 2050 mennessä.

Aviapoliksesta tavoitellaan urbaania asumisen, työnteon ja palvelujen keskusta. Ratikka kytkee Pakkalan ja Veromiehen yhteen ja parantaa alueen sisäistä liikkumista.

– Ratikka vankistaa Tikkurilan asemaa raideliikenteen ja koko eteläisen Suomen joukkoliikenteen keskuksena. Se myös lisää entisestään työpaikkojen houkuttelevuutta. Hakunilassa ja Länsimäessä ratikan odotetaan tuovan vauhtia keskustan kehitykselle ja uudistumiselle, tiedotti Vantaan kaupunki.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.