Vantaan peruskouluihin palkataan kouluvalmentajia

Yksi Mikkolan koulun rakennuksista vuonna 2019. Kuva: Antti Yrjönen / Vantaan kaupunginmuseo

Vantaan peruskouluihin on luvassa 11 kouluvalmentajaa lukuvuodeksi 2023–2024.

Uuteen työtehtävään sisältyy oppilasryhmien ja kouluyhteisöjen yhteisöllisyyden vahvistaminen.

Tärkeimpinä tavoitteina on tukea oppilaiden hyvinvointia, osallisuutta, motivaatiota, viihtyvyyttä, turvallisuuden tunnetta sekä kouluun kiinnittymistä.

Vantaan kouluvalmentajista 10 palkataan suomenkieliseen ja 1 ruotsinkieliseen perusopetukseen Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön Yhteisöllinen opiskeluhuolto -hankkeen rahoituksella.

Pilotin tavoitteena on vahvistaa erityisesti 5.–9. vuosiluokkien oppilaiden kouluun kiinnittymistä yhteistyössä pedagogisen henkilöstön ja opiskeluhuoltohenkilön kanssa.

Pilottikoulujen valintaperusteena käytettiin koululla jo käytössä olevia resursseja, oppilasmääriä ja hyvinvointikyselyjen tuloksia.

Pilottikouluiksi valikoituivat Aurinkokiven, Hämeenkylän, Jokiniemen ja Viertolan, Kilterin, Mikkolan, Leppäkorven, Martinlaakson, Ruusuvuoren, Sotungin ja Veromäen koulut sekä Helsinge skola.

– Kouluvalmentajat toimivat tiiviissä moniammatillisessa yhteistyössä, jalkautuvat luokkiin, ja ovat mukana oppilaan ja hänen verkostojensa yhteistyöpalavereissa. Toimintaa koordinoi yhteisöllisen hyvinvointihankkeen projektiasiantuntija, mutta kouluvalmentajat työskentelevät osana koulujen henkilöstöä yhteistyössä opetushenkilöstön kanssa rehtorin alaisuudessa, tiedotti Vantaan kaupunki.

Pilottihankkeessa työnkuvaa ja toimintaa kehitetään yhteistyössä koulujen ja koulujen verkostojen kanssa.

– Kouluvalmentaja tulee olemaan opetukseen sitomaton koulun työntekijä, jolla on aidosti aikaa kohdata oppilaita ja tukea oppilaiden ja ryhmien hyvinvointia ja oppimista, kerrottiin kaupungin tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.