Vantaan kirjastoissa järjestetään peliviikko

Kuvituskuva. Näkymä Vantaalla tammikuussa 2022.

Pelikasvatuksen ja pelikulttuurin teemaviikolla 6.–12.11. on Vantaan kirjastoissa pelitapahtumia ja Suomen Pelimuseon näyttelyitä.

Peliviikko huipentuu perjantaina 10.11, jolloin Koivukylän kirjasto muuntuu Arcade-pelihalliksi kello 17–21. Tapahtuman laitevalikoimassa on esimerkiksi kahden hengen ajosimulaattori ja Star Wars -flipperi.

Peliviikon maksuttomissa verkkotapahtumissa keskustellaan pelaamisesta, pelialasta, pelaamisen hyödyistä ja haitoista sekä pelaamisen herättämistä tunteista. Livestriiminä on myös oppilaitosten turnauksia. Opettajille jaetaan kokemuksia selkokielisistä pelikasvatuksen oppitunneista.

– Pelaamiseen liittyvä keskustelu kodeissa ja mediassa liittyy usein pelaamisen riskeihin, vaikka pelaamisen ilot ja hyödyt ovat merkittävämpiä. Peliviikko pyrkii tuomaan erilaisia pelaamisen muotoja tutuksi ja tarjoaa mahdollisuuden pelata yhdessä, tiedottaa Vantaan kaupunki.

– Peliviikolla keskustellaan pelaamisen merkityksestä, mahdollisuuksista ja myös pelaamisen riskeistä. Peliviikko pyrkii lisäämään tietoon perustuvaa keskustelua mediassa ja tarjoaa kasvattajille tietoa pelaamiseen liittyvistä kasvatuskysymyksistä. Peliviikkoa koordinoi Opetus- ja kulttuuriministeriön alainen Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, kerrotaan tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.