Vantaan kaupunki juhlii viisikymppisiään koko vuoden

Historiallisessa ilmakuvassa näkyy Tikkurilaa ja Jokiniemeä vuonna 1974. Kuva: Studio B. Möller Ky / Vantaan kaupunginmuseo

Vantaa täyttää kaupunkina 50 vuotta.

Helsingin maalaiskunnasta tuli ensin Vantaan kauppala vuonna 1972 ja sitten Vantaan kaupunki vuonna 1974.

Vantaan kaupungin 50-vuotisjuhlavuosi näkyy ja tuntuu eri puolilla kaupunkia läpi vuoden.

Vantaan kaupungin nettisivuille on myös perustettu oma juhlavuoden osio, josta voi seurata kaikkea juhlavuoteen liittyvää.

Vantaan kaupungin historiaan voi tutustua kätevästi esimerkiksi Vantaan kaupunginmuseon valokuvakokoelmien avulla. Vantaan kaupunginmuseon Finna-nettisivuilta löytyy valokuvia menneiltä vuosikymmeniltä teemalla Vantaa 1974-2024.

Yksi juhlavuoden merkkitapahtuma tulee olemaan valtakunnalliset kotiseutupäivät, jotka järjestetään Vantaalla 30.8.–1.9.2024.

– Päivillä nostetaan esiin modernia kaupunkilaisuutta, osallisuutta ja monikulttuurisuutta kulttuuriperinnön lisäksi. Viikonlopun aikana on myös mahdollista osallistua moniin mielenkiintoisiin retkiin, opastuksiin ja luentoihin, tiedottaa Vantaan kaupunki.

Juhlien yhteydessä avataan Vantaan kaupunginmuseon juhlanäyttely ja julkaistaan Vantaan 50-vuotista kaupunkihistoriaa käsittelevä juhlakirja.

Myös kaupunkilaiset voivat järjestää omia tapahtumiaan ympäri vuoden. Tapahtumien järjestämiseen voi hakea kaupungilta avustusta, jota myönnetään yhteisöille ja ryhmille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.