Vantaalle jopa 500 uutta pyörätelinettä

Kuvituskuva

Vantaalla on parannettu pyöräilyolosuhteita tänä kesänä asentamalla uusia julkisia pyörätelineitä.

Tavoitteena on asentaa katujen varsille ja puistoihin yhteensä jopa 500 runkolukittavaa pyörätelinettä.

Pyörätelineiden asennus on edennyt kohde kerrallaan, ja heinäkuun alussa kaupunki arvioi, että koko urakka valmistuu elokuun 2022 aikana, mikäli telineiden saatavuus ei heikkene.

Runkolukittavia pyörätelineitä asennetaan Tikkurilaan, Jokiniemeen, Myyrmäkeen, Martinlaaksoon ja Pakkalaan.

Osa telineistä tulee vanhojen, ei-runkolukittavien pyörätelineiden tilalle, osa kokonaan uusiin paikkoihin. Uudet telineet asennetaan valaistuille paikoille, ja osa telineistä on katettuja.

Vuosien mittaan tarkoituksena on korvata kaikki kaupungin vastuulla olevat pyörätelineet uusilla, runkolukittavilla telineillä ja niitä on jo ennestään monilla vilkkaasti liikennöidyillä paikoilla. Tänä kesänä asennettavat 500 pyörätelinettä tuovat taas 1000 turvallisempaa pyöräpysäköintipaikkaa lisää Vantaalle.

Vantaalle on tulossa myös uusia pyörätieosuuksia tänä kesänä ja tämän vuoden aikana.

Kokonaan uuden pyörätieosuuden rakentaminen Kivistön keskustassa kulkevan Kvartsiraitin pyöräbaanan jatkoksi valmistunee elokuussa.

Lisäksi tämän vuoden aikana kunnostetaan Tikkurilan juna-aseman tuntumassa olevalta Vernissasillalta Markusaksenpuiston läpi Heidehofintielle kulkeva jalankulku- ja pyörätie. Nykyisestä kulkuväylästä rakennetaan sujuvammin pyöräiltävä leventämällä kulkuväylää ja erottamalla jalankulun ja pyöräilyn väylät toisistaan. Uusi osuus tulee olemaan osa Tikkurilan ja Hakunilan välille lähivuosina rakennettavaa pyöräbaanaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.