Kaupunkipyöräkausi lähestyy – Vantaalla halvempi hinta kuin naapurikunnissa

Talkootorin kaupunkipyöräasema Hiekkaharjussa vuonna 2021. Kuva: Pia-Maria Thomssen / Vantaan kaupunginmuseo

Vantaalla kaupunkipyöräily on halvempaa kuin Helsingissä ja Espoossa silloin kun ostaa pyörien käyttöoikeuden koko kaudelle.

Uusi kaupunkipyöräkausi alkaa pääkaupunkiseudulla 1. huhtikuuta.

Helsingissä ja Espoossa on yhteinen kaupunkipyöräpalvelu, mutta Vantaalla on omansa.

Vantaalla kaupunkipyörien käyttö on osin edullisempaa kuin Helsingissä ja Espoossa.

Vantaalla koko kaupunkipyöräkausi eli seitsemän kuukautta maksaa 30 euroa. Helsingissä ja Espoossa koko kauden eli seitsemän kuukauden käyttöoikeus maksaa 35 euroa.

Helsingissä ja Espoossa kaupunkipyöräpalvelu on tosin laajempi, sillä Helsingin kaupunkipyörillä voi ajaa myös Espoossa ja toisinpäin. Helsinki-Espoon ja Vantaan kaupunkipyöräpalveluiden pyöriä ei voi käyttää ristiin.

Vantaan kaupunkipyöräpalvelu eroaa naapurikunnista myös siten, että täällä yksi pyörämatka saa kestää tuplasti enemmän. Helsingissä ja Espoossa yksi matka saa kestää enintään 30 minuuttia, mutta Vantaalla jopa 60 minuuttia kerrallaan.

Kaikissa kaupungeissa kaupunkipyörän käyttöoikeuden voi ostaa myös lyhyemmäksi ajaksi, eli päiväksi tai viikoksi. Nämä hinnat ovat samat Vantaalla, Espoossa ja Helsingissä.

– Vantaalla on mahdollista ostaa pyöräilyaikaa myös minuuttiperusteisesti, kerrotaan HSL:n tiedotteessa.

Kaupunkipyöräverkostoon kuuluu Helsingissä ja Espoossa lähes 4 600 pyörää. Pyöräasemia on Helsingissä 347 ja Espoossa 110. Vantaalla taas on käytössä 1 000 pyörää ja 120 asemaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.