Vantaa: ratikan suunnittelu kiinnosti laajasti asukkaita

kuvituskuva

Vantaalaiset olivat monipuolisesti kiinnostuneita ratikan jatkosuunnittelusta, tiedottaa Vantaan kaupunki.

Vantaan raitiotie mullistaa tulevaisuudessa muun muassa Hakunilan, Tikkurilan ja Aviapoliksen liikennettä.

Kuntalaiset osallistuivat verkkotilaisuuksiin, jättivät mielipiteitä osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan ja vastasivat ratikan katu- ja taidekyselyyn.

Vantaalaisia kiinnostivat muun muassa ratikan kustannukset, esteettömyys, luontoarvojen säilyminen, rakennustyöt, yhteydet länteen ja Helsinkiin, lisäasutuksen määrä ja sähköbussiin vertailu. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan tuli yhteensä 88 mielipidettä.

Katu- ja taidekyselyyn otti osaa 571 vastaajaa. Eniten toivottiin kiinnitettävän huomiota liikenteen turvallisuuteen (16 prosenttia vastaajista) ja julkisen liikenteen sujuvuuteen (12 prosenttia). Vastaajat halusivat lisää vihreyttä ratikan varrelle, ja toisaalta haluttiin helposti kunnossapidettäviä katuja ja pysäkkejä. Katuvihreän osalta suosituimmiksi vaihtoehdoiksi osoittautuivat nurmikko ja istutetut puut sekä katukiveys ja istutetut puut.

Taiteen osalta vastaajat toivoivat ratikkareitin varrelle eniten valo- ja maalaustaidetta. Taidetta toivottiin erityisesti pysäkkeihin sekä tunneleihin ja alikulkuihin. Eniten mielipiteitä osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan tuli Vaaralan, Tikkurilan, Pakkalan ja Länsimäen alueilta. Puolestaan katutila- ja taidekyselyn vastauksista suurin osa on Tikkurilan, Koivuhaan, Kuninkaalan ja Viertolan alueilta.

Miten mielipiteet ja palautteet huomioidaan jatkosuunnittelussa?

Vantaan kaupungin mukaan suunnittelussa tullaan huomioimaan liikenteen turvallisuus kuten riittävän leveät jalankulku- ja pyöräilytiet ja näköesteiden esimerkiksi pensaiden sijoittuminen tarpeeksi kauas ylityspaikoista. Myös valaistukseen kiinnitetään erityistä huomiota. Valo- ja maalaustaide otetaan huomioon ratikan taiteen suunnittelussa.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma julkaistiin 23.11.2020 ja sillä käynnistettiin ratikan jatkosuunnittelu. Jatkosuunnitteluun osallistumisesta tiedotetaan ratikan nettisivuilla ja osallistuva.vantaa.fi-sivustolla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.