Vantaa haluaa lisää pientaloalueita

Suuria kaavahankkeita on tiedossa muun muassa Korsoon. Kuva: Petteri Järveläinen / Vantaan kaupunginmuseo

Vantaan kaavoitusohjelman 2023-2025 tavoitteena on luoda Vantaasta kodikkaiden pientaloalueiden suurkaupunki, tiedottaa kaupunki.

Kaavoitusohjelma 2023-2025: Vantaasta kodikkaiden pientaloalueiden suurkaupunki

Vantaan kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi Vantaan kaavoitusohjelman vuosille 2023–2025.

Ohjelma sisältää tänä vuonna valmistuvat kaavahankkeet aikatauluineen sekä tavoiteltuine kerrosalamäärineen.

Lisäksi ohjelmaan on hahmoteltu vuosien 2024–2025 kaavahankkeet, joita tarkennetaan tulevien vuosien kaavoitusohjelmissa.

– Kehittämisen pääpaino on kaupunkikeskustojen kehittämisessä monipuolisina asumisen, palveluiden ja työpaikkojen alueina. Tavoitteena on kestävä maankäyttö, kaupunkimainen korttelirakenne ja viihtyisä lähiympäristö, jossa jalankulku, pyöräily ja joukkoliikenne ovat luontevin tapa liikkua, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Kaavoitusohjelmaan sisältyy useita kaavoja päiväkoteja, kouluja ja muita palvelutiloja varten.

Ohjelmassa näkyvät myös asemakaavat, joita laaditaan keskustoja elävöittäviä urheilun, kulttuurin ja vapaa-ajan hankkeita varten. Työpaikkahankkeiden asemakaavoja valmistellaan yhteistyössä yritysten kanssa sekä yksityisille että kaupungin maille.

Lähivuosina uusi asuntokaavatuotanto painottuu Kivistöön, Myyrmäkeen ja Aviapolikseen, mutta myös Tikkurilassa, Hakunilassa ja Korsossa on suuria hankkeita.

– Erityisenä tavoitteena on lisätä pientaloasumisen kaavoitusta ja kehittää Vantaata kodikkaiden pientaloalueiden kaupunkina. Kaavoitusohjelmaan sisältyy uusia pientaloalueita eri puolilla kaupunkia. Uusille pientaloalueille suunnitellaan monimuotoista asumista kuten omakoti, pari- ja erillistaloja sekä kaupunkipientaloja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.