Vaikeasti sairas Milla ei pääse töihin – keksi ovelan ratkaisun

Milla ei sairauksiensa vuoksi pääse töihin.

18-vuotias Milla Hakanpää sairastaa harvinaista Ehlers-Danlosin oireyhtymää, joka aiheuttaa muun muassa nivelten sijoiltaanmenoa. Tämän lisäksi Millalla on migreenia ja hän sairastaa myös kroonista väsymysoireyhtymää, joka aiheuttaa pahoinvointia, päänsärkyä, väsymystä, uupumusta ja paljon muita oireita.

Tautien vuoksi Milla ei pääse töihin. Hakanpää ei kuitenkaan halua olla vain tekemättä mitään ja tämän vuoksi hän keksikin tilanteeseensa sopivan ratkaisun.

– Olen pienestä pitäen leiponut mummin kanssa kaikenlaisia leipomuksia. Innostuin leipomisesta entisestään koulussa kotitalouden tunneilla. Vuonna 2015 osallistuin dr. Oetkerin järjestämään leivontakilpailuun, voitin kilpailun ja palkintona oli KitchenAid Artisan -yleiskone, Milla aloittaa.

– Seuraavalla viikolla näin ilmoituksen Facebookissa, että joku haluaisi tilata kakun kotileipurilta. Puhuin sitten naapurin kanssa, että vähänkö olisi kiva myydä muille kakkuja, kun ei meillä kotona mennyt enää kaikki kakut, mitä joka viikko leivoin. Naapuri sitten päätti laittaa Facebookkiinsa ilmoituksen, että teen tilauksesta kakkuja. Sieltä sitten tuli ensimmäiset tilaukset ja päätettiin perustaa mulle Facebookkiin omat kakkusivut.

Milla valmistaa asiakkailleen herkullisia kakkuja.

Vantaalla asuva nuori nainen tekee leipomuksiaan aina kuin vointi sen sallii. Nykyään yllätysvisiittejä sairaalaan tulee onneksi harvemmin, koska usein Milla tunnistaa oireet jo ennakkoon. Toinen toistaan upeampia kakkuja syntyykin runsaasti jo yhden viikon aikana. Millaista palautetta olet kakuistasi saanut?

– Olen saanut kakuista pääsääntöisesti hyvää palautetta.  Kakut maistuvat niin aikuisille kuin myös lapsille. Täytteet ovat runsaita ja kakut isoja. Monesti olen myös kuullut tilaajalta ettei hän itse välitä niinkään kakuista mutta mun kakuista on tykännyt, Milla kuvailee iloisesti.

Erilaisia leipomuksia syntyy asiakkaiden toiveiden mukaan, mutta millaisen kakun leipoisit omiin juhliisi, Milla?

– Omiin juhliini leppoisin ehdottomasti kakun, jossa on vaalea sokerikakkupohja, sisällä vadelma- ja mustikkamousset. Tämän lisäksi kakku olisi koristeltu kauttaaltaan kermaruusukkeilla, Milla kuvailee.

Millan leipomuksia voi käydä ihailemassa tai tilaamassa Millan tilauskakut -Facebook-sivulla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.