Vaaralanlampien alueelle suunnitellaan virallinen uimaranta

Näkymä yhdelle lampialueen lammelle vuonna 2020. Kuva: Anneli Vainiala / Helsingin kaupunginmuseo

Vantaan Vaaralan ja Helsingin Jakomäen alueelle suunnitellaan virallista uimarantaa ja sen yhteyteen uutta ulkokuntoilupaikkaa.

Vaaralanlampien uimarannan lisäksi muun muassa alueen ulkoilureittejä ja nykyistä koira-aitausta uudistetaan ja parannetaan.

Vantaan kaupunki laatii yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa Vaaralassa ja Jakomäessä sijaitsevien lampien puisto- ja liikunta-aluesuunnitelmaa. Vantaan suunnittelualue sijaitsee Vaaralan kaupunginosassa.

– Suunnittelun tavoitteena on kehittää Vaaralan ja Jakomäen lampien alueen virkistyspalveluita ja tehdä uimisesta nykyistä turvallisempaa. Uimarannat virallistetaan ja alueen ulkoilureitistöä parannetaan ja laajennetaan, tiedottaa Vantaan kaupunki.

Lisäksi Helsingin puolella sijaitsevaa nykyistä koira-aitausta muokataan ja sen yhteyteen rakennetaan koko aluetta palveleva 39 paikkainen pysäköintialue. Suunnittelu tehdään yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

– Alueen siistimisellä, viihtyisyyden parantamisella ja uimarantojen virallistamisella pyritään estämään alueella nykyisin tapahtuvaa ei-toivottua toimintaa sekä tekemään alueesta asukkaille turvallisempi.

Puisto- ja liikunta-alueen ja reittien on tarkoitus palvella pääasiassa lähialueen asukkaita, mutta uintimahdollisuus houkuttelee tulevaisuudessa käyttäjiä myös kauempaa.

Vaaralanlampien alueelle on luvassa muun muassa huoltorakennuksia, joihin tulee pukusuojat, wc, suihkut sekä sosiaali- ja varastotilat. Lisäksi esimerkiksi grillipaikkoja ja piknikpöytiä suunnitellaan. Helsingin puoleiselle uimarannalle suunnitellaan myös mahdollista talviuintilaituria.

Hankkeen rakennusvaiheen on tarkoitus alkaa vuonna 2026.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.