Tikkurilan kirkko sai Kestävä Kivitalo -palkinnon

0
115
Veistoksellinen Tikkurilan kirkko on osa tiilirakenteista korttelia. Kirkkosali nousee 15 metrin korkeuteen ja sijoittuu korttelin kulmaan, joten kirkko erottuu korttelista selkeästi omana hahmonaan – kiinnostavana ja kutsuvana. Kuva: Tuomas Uusheimo

Kestävä Kivitalo -palkinto on myönnetty Tikkurilan uudelle kirkolle ja Kurjenlinnan sairaala-alueen peruskorjaukselle Turussa.

Kestävä Kivitalo -palkinto myönnetään yrityksille ja yhteisöille, jotka ovat osallistuneet laadukkaasti tiilestä ja betonista paikalla rakennettujen rakennusten toteutukseen.

Kestävä Kivitalo -ryhmän yhteistyöyritykset ovat Rudus Oy, Wienerberger Oy Ab, Betoniteollisuus ry, Celsa Steel Service Oy, Peri Suomi Ltd Oy ja Finnsementti Oy.

Vuoden 2021 Kestävä Kivitalo -palkinto jaettiin poikkeuksellisesti kahdelle eri kohteelle. Sekä Tikkurilan kirkon rakentamisessa että Kurjenlinnan kiinteistökehityksessä ja peruskorjauksessa on esteettisesti ja rakenteelliset vaativat ratkaisut tehty tinkimättömällä ammattitaidolla, paikalla rakentamisen perinteitä kunnioittaen.

Vantaan seurakuntayhtymä rakennutti Tikkurilan uuden kirkon. Arkkitehtitoimisto OOPEAA Office for Peripheral Arhitecturen suunnittelema uusi kirkko vihittiin käyttöön tammikuussa 2021. Kohteen rakennesuunnittelusta vastasi Afry Finland Oy ja rakennuttajakonsulttina toimi Boost Brothers Oy. Urakoitsijana oli Lujatalo Oy.

Tikkurilan kirkon 15 metriä korkea kirkkosali on pelkistetty, mutta hyvin juhlava. Auringonvalon suuntaisesti tehdyt ikkuna-aukot tuovat paikalla valettuun seinään omaleimaisen ilmeen ja saliin lempeää luonnon valoa. Kuva: Tuomas Uusheimo

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.