Uusi pysäköintihalli Helsinki-Vantaan lentoasemalle

0
96

Finavia avaa Helsinki-Vantaan lentoasemalle uuden pysäköintihallin 1. joulukuuta 2021, kun terminaali 2:n uusi pääsisäänkäynti, tuloaula ja uusi matkakeskus avataan.

Helsinki-Vantaan kehitysohjelman myötä myös pysäköinti kokee uudistuksen. Helsinki-Vantaan lentoasemalla 1. joulukuuta avautuvassa pysäköintihallissa on matkustajille 1800 uutta autopaikkaa kahdella alueella: P1 Premium ja P2.

─ Uusi pysäköintihalli sijaitsee terminaali 2:n välittömässä läheisyydessä. Sekä P1 Premium- että P2-alueelta pääsee muutamassa minuutissa kuivin jaloin hissillä suoraan terminaaliin. Pysäköinti tulee entistäkin lähemmäs lähtöporttia, kertoo lentoaseman maaliikenteen kehittämisestä vastaava Jukka Isomäki lentoasemayhtiö Finaviasta.

Uudessa pysäköintihallissa on huomioitu sähköautoilijat.

P2-alueelta on varattu kokonainen kerros sähköautoille. Sähkölatauspaikkoja on myös P1 Premium-alueella. Finavian P3 Premium- ja P5-parkkihalleissa on myös latauspaikkoja sähköautoille.

P1 Premiumissa ja P2:ssa sähköautot latautuvat sähköllä, jota saadaan uuden pysäköintitalon kylkeen asennetuista liki 700 aurinkopaneelista. P1 Premium-alueen ensimmäinen kerros lämmitetään terminaali 2:n uudisosasta talteen otettavalla lämmöllä.

Finavian mukaan uudessa pysäköintihallissa on entistä sujuvampaa suunnistaa. Kerrokset on värikoodattu ja niiden opasteissa seikkailevat Pohjolan metsäneläimet, mikä helpottaa muistamista. Ainoa poikkeus on sähköautoille varattu kerros, jonka opasteessa on auto.

Pikaparkki matkustajien noutamiseen tulee uuden pysäköintihallin eteen terminaali 2:n edustalle. Tämän lisäksi matkustajien saattopaikka sijaitsee joulukuun alusta alkaen terminaali 2:n uuden pääsisäänkäynnin edessä, joten lähtevien matkustajien tuominen on sujuvaa myös siihen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.