Tikkurilan asemalle avattiin pyörien pysäköintihalli

Tikkurilan asemalle aukesi pyörien pysäköintihalli

Tikkurilan aseman eteläiseen alikulkuun on avattu polkupyörien pysäköintihalli. Halli parantaa etenkin joukkoliikenteellä matkaansa jatkavien pyöräilijöiden sujuvaa liikkumista: hallista pääsee suoraan juna-aseman laitureille, ja linja-autoasemalle on parinsadan metrin kävely. Eteläinen alikulku avattiin remontin jälkeen maaliskuussa.

Hallissa on kaksikerroksisissa telineissä noin 160 pyöräpaikkaa. Pyörän voi lukita rungostaan telineeseen omalla lukolla. Pyöräilijöiden käytössä on myös ilmapumppu ja pyöränkorjausteline työkaluineen.

Aseman aiemmista pyörätelinepaikoista alle kolmannes on tarjonnut suojan sateelta, joten puolilämmin pyörähalli parantaa erityisesti sade- ja lumikelien aikaista pysäköintiä.

Pysäköintihalliin pääsee viikon jokaisena päivänä klo 5.00-23.00 välisenä aikana näyttämällä HSL:n matkakorttia oven vieressä olevalle lukulaitteelle. Tilassa on tallentava kameravalvonta, mutta pyörän pysäköinti tiloihin tapahtuu omalla vastuulla. Halli on tarkoitettu vain lyhytaikaiseen pysäköintiin.

Vantaan kaupunki on sitoutunut pyöräilyn edistämiseen mm. allekirjoittamalla Charter of Brussels -julkilausuman, jossa tavoitteena on 15 prosentin pyöräilyn kulkumuoto-osuus vuonna 2020. Vuonna 2012 osuus oli Vantaan sisäisillä matkoilla noin 13 prosenttia.

Pyöräpysäköinti on tutkimusten mukaan yksi tärkeistä tekijöistä sujuvan matkanteon kannalta. Vantaan liikennebarometrin 2016 mukaan tärkein tekijä, joka saisi vastaajan pyöräilemään nykyistä enemmän, oli paremmin turvatut pyörien pysäköintipaikat ja -alueet.