Tikkurilan Kirjastopuistossa järjestetään kirpputori jokaisena syyskuun sunnuntaina

Tikkurilan Kirjastopuistossa voi syyskuun ajan myydä itselle vanhaksi jääneitä tavaroita sunnuntaisin järjestetyllä avoimella kirpputorilla. Paikalle odotetaan kirppismyyjiä aina sään salliessa, ja tavaroitaan voi myydä kuka tahansa ilman erillisiä varauksia.

Ajatus lähti liikkeelle asukkaan kaipuusta saada Vantaalle lisää kirpputoritoimintaa.

– Olen miettinyt, miksi Vantaalla ei ole enää kirpputoritoimintaa juuri lainkaan, kertoo kirjastopuiston kirpputorin taustalla vaikuttava Sofia, joka haluaa esiintyä jutussa vain etunimellään.

– Kirpputorin periaatehan perustuu siihen, että kuka tahansa saa yksityisenä henkilönä perustaa kirpputorin ja alkaa myy omia tavaroitaan muille.

– Tässä ollaan viety asia askelta pidemmälle: ihmiset on kutsuttu yhdeksi isoksi yhteisöksi ja avoin ”pihakirppis” on tuotu Vantaan etupihalle Kirjastopuistoon. Helsingissä järjestetään täysin samalla toimintaperiaatteella toimiva Aleksis Kiven kadun kirpputori.

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna väkeä saapui paikalle runsain mitoin sekä myynti- että ostoaikeissa.

Paikalla on tähän asti ollut noin 35–40 myyjää sunnuntaita kohti. Myyjiä on tullut ja mennyt päivän aikana.

Kirpputori on auki aina syskuun loppuun asti. Kirjastopuistossa on sunnuntaisin maksuton parkkipaikka. Ainoa vaatimus on, että paikalle saapuvat myyjät siivoavat päivän päätteeksi jälkensä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.