Tehokas rakentaminen jatkuu Tikkurilassa

Uutta rakentamista Kielotielle

Kielotie 34 – 36 sijaitseva asuinkortteli uusitaan. Kaksi kerrostaloa puretaan ja tilalle rakennetaan tehokkaampaa asuinrakentamista. Korttelista muodostuu jalankulkualuetta, jota katutasossa reunustaa liiketilat. Uusia asuntoja tulee hyvälle paikalle kävelyetäisyydelle Tikkurilan keskustan palveluista ja juna-asemasta. Uudet rakennukset ovat korkeimmillaan Kielotien ja Lummetien kulmassa seitsemän kerrosta ja korttelin sisällä viisi kerrosta. Pysäköinti sijoittuu pihakannen alle. Alueen rakennusoikeus nousee nykyisestä 3800 kerrosneliömetristä 8000 kerrosneliömetriin.

Kaupungille uusi toimitalo

Toimitalosta on tulossa noin 10 000-20 000 m2 suuruinen ja siihen sijoittuisi kaupungin eri toimialojen Tikkurilassa työskentelevä toimistohenkilökunta. Kaupungin hallinto on tällä hetkellä hajautettuna Tikkurilassa 12 toimipisteeseen. Tikkurilan toimitilauudistuksen tavoitteena on, että useista toimipisteistä siirrytään vuonna 2020 yhteen, uuteen toimitaloon sekä mahdollisesti Tikkurilan Silkin tiloihin.

Kaupunginsuunnittelulautakunta hyväksyi suunnitteluvarauksen viime vuoden viimeisessä kokouksessaan. Suunnitteluvaraus myönnettiin Senaattikiinteistöille, jotta se voi suunnitella osoitteeseen Kielotie 15 toimitalon, asuinkerrostaloja sekä päiväkodin sisältävän kokonaisuuden. Suurimmaksi osaksi suunnittelualue on Senaattikiinteistöjen omistuksessa, mutta osa on kaupungin omistamaa puistoaluetta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.