Sähköpotkulautojen parkkipaikkoja Myyrmäkeen ja Martinlaaksoon

Kuvituskuva

Vantaan katukuvaan on kesän aikana ilmestynyt pysäköintiruutuja vuokrattaville sähköpotkulaudoille.

Pysäköintiruutuja on maalattu Tikkurilan, Hiekkaharjun, Myyrmäen ja Martinlaakson juna-asemien seudulle. Tikkurilassa niitä on asemanseudun lisäksi myös Tikkuraitilla.

Kaupungin mukaan alueet on valittu sen mukaan, missä sähköpotkulautoja on eniten käytössä, ja mistä on saatu palautetta pysäköityjen lautojen aiheuttamista ongelmista. Jos pysäköintiruutujen käytöstä saadaan hyviä kokemuksia, voidaan ruutujen maalaamista harkita myös muille suosituille alueille.

Pysäköintiruutuja ei ole tarkoitettu millekään tietylle yritykselle, vaan niihin voi pysäköidä vapaasti kaikki vuokrattavat sähköpotkulaudat ja sähköpyörät.

Kaupunkipyörät pysäköidään edelleen niille tarkoitetuille asemille.

– Merkittyjen pysäköintipaikkojen toivotaan hillitsevän niin sanottua villiä pysäköintiä. Lautoja on usein jätetty keskelle pyörä- ja kävelyteitä, tai muuten haittaamaan sujuvaa liikkumista. Pysäköintiruuduilla yritetään ohjata pysäköintiä sopivampiin paikkoihin. Olemme kuulleet pysäköintiruuduista hyviä kokemuksia muista kaupungeista, kertoo Vantaan liikennetietoasiantuntija Suvi Rytkönen-Halonen tiedotteessa.

Pysäköintialueet löytyvät sähköpotkulautojen käyttöön tarvittavista sovelluksista, ja ne lisätään lähiaikoina myös Vantaan karttapalveluun.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.