Pysyvä verenluovutuspaikka avattiin Vantaalla

SPR:n Veripalvelu on avannut uuden kiinteän toimipisteen kauppakeskus Jumbo-Flamingoon.

Uudessa toimitilassa voi luovuttaa tavalliseen tapaan verta, mutta myös pelkästään verihiutaleita sekä helmikuun lopulta lähtien plasmaa. Lisäksi Jumbo-Flamingon uusiin tiloihin muuttaa Etelä-Suomen liikkuvan veripalvelutoiminnan tukikohta.

– Jumbo-Flamingo on yksi pääkaupunkiseudun ja koko Suomen vilkkaimmista kauppakeskuksista, jonne on hyvät yhteydet niin julkisilla kulkuvälineillä kuin autolla. Kauppakeskuksessa liikkuu runsaasti ihmisiä, joiden toivomme tulevan verenluovutukseen muun asioinnin ohessa, yksikön päällikkö Pirjo Grön Veripalvelusta taustoittaa.

Keskeinen sijainti helpottaa myös verihuollon logistiikkaa.

Kaikki Suomen verivalmisteet tehdään Veripalvelun päätoimipisteessä Vantaan Vehkalassa, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä Jumbo-Flamingon luovutuspaikasta.

– Uudesta toimipisteestä luovutettu veri jatkaa matkaansa Vehkalaan tuotantoon ja sieltä valmisteet eteenpäin sairaaloihin todella nopeasti, Grön toteaa.

Veripalvelulla on jatkossa pääkaupunkiseudulla yhteensä kolme kiinteää verenluovutuspistettä, joista yksi on Helsingin keskustassa Sanomatalossa ja yksi Espoon Iso Omenan kauppakeskuksessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.