Pääkaupunkiseudun kaupungit järjestävät 130 luontoretkeä

Pääkaupunkiseudun kaupungit Espoo, Helsinki, Kauniainen ja Vantaa ovat järjestäneet kuntalaisille maksuttomia, opastettuja luontoretkiä jo yli 30 vuoden ajan.

Tänä vuonna tarjolla on yhteensä 130 opastettua luontoretkeä.

Luontoretket pääkaupunkiseudun luontokohteisiin on jälleen koottu kuntien yhteiseen luontoretkikalenteriin.

Vuoden 2023 retkistä kertovat kalenterit ovat jaossa kirjastoissa ja asiakaspalvelupisteissä huhtikuun alusta alkaen.

Opastetut retket alkavat muuttolintujen ihailulla huhtikuussa ja päättyvät marraskuussa kaamosretkeen.

Väliin mahtuu perheretkiä evästaukoineen, vaelluksia kansallispuistoissa ja kaupunkiluontoretkiä. Retkillä pääset tutustumaan myös öiseen luontoon, kuten lepakoiden elämään tai tähtitaivaaseen. Teemaretkillä tulevat tutuksi muun muassa käävät, kivet ja perhoset.

– Retkistä jää hieno muisto ja paljon luontotietoa omilla retkilläkin hyödynnettäväksi. Pääkaupunkiseudun uudet asukkaat pääsevät retkien ja puistokävelyjen avulla tutustumaan uuteen asuinpaikkaansa. Sekä opastetuilla että omatoimiretkillä on helppo käydä julkisilla kulkuvälineillä, kerrotaan Espoon kaupungin tiedotteessa.

Retkikalenterista saat myös eväitä vastuulliseen luonnossa liikkumiseen.

Monet retkikohteet sijaitsevat luonnonsuojelualueilla. Niiden rauhoitusmääräyksiin onkin syytä suhtautua alueen vierailuohjeina.

Vuoden 2023 kalenterissa kerrotaan myös siitä, miten kaupungit omilla toimillaan huolehtivat luonnon säilymisestä ja mitä voi itse tehdä omassa pihassaan luonnon monimuotoisuuden lisäämiseksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.