Myyrmäen perhekeskuksen suunnittelu etenee

Kuvituskuva

Mikäli Myyrmäen perhekeskus päätetään perustaa, se sijoittuu Virtataloon.

Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta sekä Vantaan kaupunkitilalautakunta puoltavat perhekeskuksen perustamista Myyrmäen alueelle.

Kaupungin tarveselvityksen mukaan Myyrmäen perhekeskus sijoittuisi Virtataloon osoitteeseen Rajatorpantie 8.

Rakennuksessa tehtäisiin tarvittavat tilamuutokset tiloihin, jotka kaupunki vuokraisi kiinteistönomistajalta.

Tarveselvityksen hyväksymisestä päättää Vantaan kaupunginhallitus.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuu siirtyy Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle vuoden 2023 alusta lähtien.

– Uudistuksen myötä Vantaan sosiaali- ja terveydenhuollon käytössä olevat toimitilat siirtyvät hyvinvointialueen hallintaan 1.1.2023, kerrotaan sosiaali- ja terveyslautakunnan pöytäkirjassa.

Toteutuessaan perhekeskus kokoaa yhteen lasten, nuorten ja perheiden palveluja. Perhekeskukseen on suunniteltu toimintoja sosiaali- ja terveydenhuollon toimialan eri palvelualueilta. Kaupungin tiedotteen mukaan perhekeskukseen sijoitettaisiin tulevaisuudessa myös joitakin varhaiskasvatuksen toimintoja ja avoin kohtaamispaikka.

Kaupungin mukaan Virtatalo on Myyrmäen keskustan alueella ainoa toimistorakennus, josta on mahdollista vuokrata tarvittavan kokoista tilaa.

Rakennuksen toimistohuoneet ovat nykyisellään liian pieniä, joten tiloissa joudutaan tekemään paljon väliseinämuutoksia sekä akustisia korjauksia muun muassa väliseinille ja oville. Näin tilojen akustiikka mahdollistaa luottamuksellisten asioiden käsittelyn huoneissa. Tiloihin täytyy tehdä myös vesipisteet, joten uusia vesi- ja viemärilinjoja täytyy toteuttaa.

Myyrmäen perhekeskukseen siirtyisi palveluja nykyisin hajallaan sijaitsevista toimipaikoista. Osalle nykyisistä tiloista on kaupungin mukaan tiedossa uutta käyttöä, osa rakennuksista puretaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.