Myyrmäen kirkon peruskorjaus eteni harjannostajaisiin

Kirkkosalin alttari joulukuussa 2023, ennen harjannostajaisia. Kuva: Katriina Harviainen

Myyrmäen kirkon mittava peruskorjaus eteni harjannostajaisvaiheeseen tammikuussa.

Myyrmäen kirkon kirkkosalissa ei harjannostajaisten aikaan ollut enää kuin yksi rakennusteline. Alttarin kohdalla seinässä oli pressuilla peitetty aukko, jossa rakennettiin uutta seinäuloketta entisen, kosteusvaurioista kärsineen tilalle.

Urut olivat tiukasti huputettuna omassa kuplassaan, jossa on oma ilmanvaihto, ja jossa säädellään lämpötilaa ja ilmankosteutta koko remontin ajan.

– Työmaan väki, peruskorjauksen suunnittelijat ja yhteistyökumppanit ja Vantaan seurakuntien edustajat juhlistivat kirkossa 17.1. peruskorjauksen harjannostajaisia. Peruskorjauksessa harjannostajaiset tarkoittavat, että keskitytään uuden tekemiseen, tiedotti Vantaan seurakuntayhtymä.

Kirkko on ollut suljettuna sisäilmaongelmien vuoksi vuodesta 2019.

Remontissa kirkko on läpikäynyt erittäin perusteellisen puhdistuksen. Peruskorjaustyömaa käynnistyi keväällä 2023.

– Purkuvaiheen jälkeen kirkosta oli jäljellä melkein vain tiiliseinät, kantava runko ja vesikatto. Kaikki niiden ympäriltä on poistettu ja puhdistettu. Osassa seiniä tiiliäkin on vaihdettu, kertoi peruskorjauksen projektipäällikkö Juha Paukkeri tiedotteessa.

Monet kirkon ongelmista juontavat juurensa rakenneratkaisuihin, jotka ovat rakentamisajankohdalleen 1980-luvulle tyypillisiä, mutta jotka on nykyisin havaittu toimimattomiksi.

Korjaus on ulottunut myös pitkälle maan alle. Tonttia on salaojitettu, rakennettu vedenohjausjärjestelmiä ja kirkon perustuksia kosteuseristetty äärimmäisen huolellisesti.

Samalla kirkon talotekniikkaa on uusittu ja tilajärjestelyjä päivitetty monikäyttöisemmiksi ja nykyisiä tarpeita vastaaviksi.

Toiminnan kirkossa on tarkoitus alkaa syksyllä 2024.

– Seurakunnassa olemme tosi iloisia, että korjaustyö on edennyt hyvin ja odotamme innolla Myyrmäen kirkolle paluuta. Minulta kysytään lähes viikoittain, milloin kirkkoon taas päästään, kertoi Vantaankosken kirkkoherra Hans Tuominen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.