Martinlaakson keskustan uudistustyöt alkaneet

Martinlaakson keskustan uudistuminen on alkanut. Alueelle asumista, päiväkodin ja liiketiloja tuova uudistus tuo keskustaan myös poikkeuksia liikenteeseen.

Keskustauudistuksessa Laajavuoren koulu on jo purettu ja Martinlaakson liikekeskus tullaan purkamaan. Tilalle rakennetaan kerrostaloasumista, uusi päivittäistavarakauppa, liiketilaa kerrostalojen katutasoon sekä kaupungin uusi päiväkoti.

Samassa yhteydessä Martintori, Mika Häkkisen aukio, Martinlaaksonpolku, Martinlaaksontie, Martinlaaksonkuja sekä Laajaniityntie uudistetaan ja rakennetaan kokonaan uusi Vaahtera-aukio. Katujen ja aukioiden uudistamistyöt alkavat lokakuun puolella.

Asumista yli 700 kodissa ja uusi päiväkoti

Martinlaakson keskustaan rakentuu yhteensä yli 700 uutta asuntoa.

Laajavuoren puretun koulun tontille asuntoja toteuttavat AVAIN Rakennuttaja Oy ja T2H Rakennus Oy. AVAIN rakennuttaa yhteensä 123 uutta asuntoa. Asuntoyhtiöitä tulee kolme, joista yhdessä on asumisoikeusasuntoja ja kahdessa vuokra-asuntoja. Lisäksi piha-alueen alle tulee 57-paikkainen maanalainen autohalli. Hankkeen rakennustyöt ovat jo käynnissä ja se valmistuu marraskuussa 2017.

T2H puolestaan toteuttaa neljä talonyhtiötä, joissa on yhteensä noin 230 omistusasuntoa. Ensimmäisen kahden yhtiön rakentaminen alkaa vuoden vaihteessa, ja ne ovat muuttovalmiina vuoden 2018 keväällä. Toiset kaksi yhtiötä alkavat rakentua 2017 loppuvuodesta, ja valmistuvat vuoden 2019 alussa. Lisäksi rakennetaan 67 pysäköintipaikkaa maan alle.

Martinlaakson liikekeskuksen tilalle korttelikokonaisuuden toteuttaa Pohjola Rakennus Oy Uusimaa. Kortteliin tulee neljä kahdeksankerroksista pistetaloa sekä kolme viisikerroksista lamellitaloa. Asuntoja niissä on yhteensä reilut 300. Alueelle tulee myös liiketiloja asuintalojen katutasoon, erillinen päivittäistavarakauppa sekä pysäköintihalli pihakannen alle. Ostoskeskuksen purkaminen aloitetaan marraskuussa, ja korttelikokonaisuuden rakennustyöt aloitetaan ensi vuoden alussa.

Lisäksi VAV:n omistukseen osoitteeseen Martinlaaksonpolku 3 rakentuu 37 vuokra-asuntoa sekä 15-paikkainen kehitysvammaisten asumisyksikkö. Talon rakennustyöt alkoivat elokuussa 2016, ja sen arvioidaan olevan valmis joulukuussa 2017.

Martinlaaksonpolun varrelle rakentuvan kaupungin uuden päiväkodin on tarkoitus korvata purettava, Martinlaakson ostoskeskuksessa sijaitseva Martinlaakson päiväkoti ja lähialueella sijaitseva Martintuvan päiväkoti sekä vastata kasvavaan lasten määrän alueella. Päiväkodista järjestettiin keväällä 2016 arkkitehtuurikilpailu, jonka voitti Arkkitehtitoimisto Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy. Kilpailutehtävänä oli suunnitella kaupunkikuvallisesti ansiokas päiväkoti kahteen kerrokseen 160 lapselle. Päiväkodin rakentamisen on tarkoitus alkaa kesällä 2017.

Poikkeuksellisia liikennejärjestelyitä

Keskustan uudistustyöt tuovat Martinlaaksoon poikkeuksellisia liikennejärjestelyitä.

Martinlaaksonpolku on jo osaksi katkaistu, ja tulee olemaan poikki ensi vuoden syyskuuhun saakka. Martinlaaksonkuja tullaan katkaisemaan liikenteeltä 27.10.2016 ja on pois käytöstä helmikuuhun 2017. Samalla myös Martinlaaksonpolku katkaistaan kokonaisuudessaan välillä Martinlaaksonkuja – Laajaniityntie.

Lisäksi ensi vuoden puolella Laajaniityntiellä välillä Martinlaaksonpolku – Martinlaaksontie sekä Valkotien loppuosalla Martinlaaksontien suuntaan tullaan tekemään kadunrakennus- ja vesihuoltotöitä, joiden aiheuttamista liikennejärjestelyistä tiedotetaan myöhemmin.

Rakentamisen aikainen reitti huoltoajolle ja mopoille Martinlaakson koululle kulkee Laajametsänkujan kautta. Saattoliikenne koululle ohjataan Laajametsänkujan ja Raappavuorenpolun välissä olevalle parkkipaikalle. Tämän lähemmäksi koulun pihaa oppilaita ei saa tuoda.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.