Martinlaakson asemalta kukitettu reitti Jokiuomanpuistoon

Vantaa kohentaa Korson asemalta Ankkapuistoon ja Martinlaakson asemalta Jokiuomanpuistoon vieviä kävely- ja pyöräilyreittejä kukkaistutuksilla ja asfalttiin maalattavilla kukilla.

Kukkia maalataan Korsonpolun varrelle sekä Martinlaaksontien ja Louhelantien varsille.

Lisäksi viherkaistoille reittien varteen istutetaan eri aikaan kukkivia sipulikasveja. Asfaltin maalaustyöt tehdään elokuun alussa ja oikeat kukat kukkivat ensi keväänä.

– Kukkamaalausten ja -istutusten tarkoituksena on kokeilla uudenlaista tapaa tuoda kävely- ja pyöräilyreittejä enemmän esille ja houkutella ihmisiä liikkumaan kävellen ja pyöräillen, kertoi tiedotteessa Vantaan kaupungin liikenneinsinööri Jenni Tyynilä.

Vantaan tavoitteena on lisätä pyöräilyä ja kävelyä.

Reittien viihtyisyyden parantaminen on osa Helsingin seudulla käynnissä olevaa hanketta, jossa kävelyä ja pyöräilyä edistetään ketterien ja edullisten kokeilujen avulla. HSL, Traficom ja Väylävirasto rahoittavat hankkeita.

– Haluamme tehdä kävelystä ja pyöräilystä mahdollisimman helpon tavan liikkua kaupungissa ja kunnissa. Olemme sen vuoksi etsineet kokeiluja, jotka parantavat liikkumisympäristön viihtyisyyttä ja turvallisuutta sekä auttavat kehittämään asemanseutuja, liikennesuunnittelija Mette Granberg HSL:stä sanoi.