Lapsen oikeuksia juhlistetaan Vantaalla lukuisilla tapahtumilla

Lapsen oikeuksien päivää vietetään sunnuntaina 20. marraskuuta. Kansainvälisen merkkipäivän kunniaksi Vantaalla on 14.–20.11. paljon erilaisia tapahtumia lapsille ja heidän perheilleen.

Lapsen oikeuksien viikko käynnistyy Liikkeelle Move -tapahtumalla maanantaina 14.11. kello 11–20 sisäaktiviteettipuisto Super Parkissa. Päivän ohjelmassa on muun muassa Rion paralympialaismitalisti Henry Mannin kelauskoulu, Aleksi Kirjosen pyörätuoliextremenäytöksiä sekä erityisliikuntaharrastusesittelyjä.

Lauantaina 19.11. taaperoiden taidetuokiossa päästään nauttimaan Taikahuilun taiasta. Suomen kansallisoopperan ja -baletin pienoisteatteriesitys mahduttaa Mozartin Taikahuilu-oopperan tärkeimmät käänteet ja tarttuvimmat laulut alle puoleen tuntiin. Esitykset alkavat kello 10, 11 ja 12.30 Monitoimikeskus Lumon Lumosalissa. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, mutta paikat on varattava ennakkoon (annikki.alku, p. 040 548 3443).

Lapsen oikeuksien päivänä 20.11. Vantaalla on useita maksuttomia teemapäivätapahtumia. Taidetalo Pessin vauva- ja taaperoperheille suunnattu tapahtuma sisältää työpajoja ja lastenmusiikkikonsertin. Vantaan kaupunginmuseon Tarinoiden joki -tapahtumassa puolestaan uppoudutaan kertomusten maailmaan ja askarrellaan amuletteja, ja Taidetalo Toteemissa tarjolla on lasten laulu- ja tanssiesityksiä, tanssityöpajoja sekä satu- ja liikuntatuokioita perheen pienimmille.

Vantaan Lapsen oikeuksien viikon ohjelmasta löytyy myös muun muassa nukketeatteria, satujoogaa ja ensiesityksensä saava vuorovaikutteinen tanssisatu. Tarkempiin tapahtuma- ja hintatietoihin ja viikon koko tapahtumakattaukseen voi tutustua osoitteessa http://www.vantaa.fi/uutisia/kaikki_uutiset/101/0/128007.

Vantaa ja yhteistyökumppanit toivottavat kaikki lämpimästi tervetulleiksi nauttimaan ohjelmasta. Vantaa myös suosittelee juhlistamaan lapsen oikeuksien päivää liputtamalla.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.