Yhdessä enemmän- tapahtumassa autetaan pienillä teoilla

Korsossa aletaan panostaa entistäkin enemmän toisten auttamiseen ensi kuun alusta lähtien, kun Saferoomin järjestämä Yhdessä enemmän- kampanja saa alkunsa infotilaisuudesta. Kampanjan takana on Saferoomin omistaja ja perustaja Kalle Kallio.

– Olen toimelias 36-vuotias korsolainen perheenisä, ja asun vanhalla omakotitaloalueella Kulomäessä, Kallio kertoo.

– Saferoom on omistamani yritys, jonka tavoitteena on hankkia edullisesti ryhmätilauksina tuotteita ja palveluita sekä tehdä rinnalla erilaisia hyväntekeväisyyskampanjoita erilaisiin ajankohtaisiin kohteisiin.

Yhdessä enemmän- kampanjan avulla pyritään tutustuttamaan alueella asuvia sukupolvia toisiinsa ja järjestämään samanmielisiä henkilöitä yhteen. Tapahtuma alkaa ensin pilottihankkeena, johon otetaan kymmenkunta vapaaehtoista nuoremmista sukupolvista. Heille etsitään vanhempi samanhenkinen henkilö.

– Tarkoituksena ei ole rakentaa toimintaa, jossa sitouduttaisiin säännölliseen tekemiseen, vaan esimerkkinä avunannosta voi olla esimerkiksi kalassa käynti, kitaransoitto tai lampun vaihtaminen, luonnehditaan tapahtuman Facebook-sivuilla.

Arjen pienet teot auttavat jo paljon

Hyväntekeväisyyskohteet ideoidaan Saferoomin jäsenten ja asiakasyritysten kanssa, ja sosiaalisen median kautta löytyi ihmisiä, jotka olivat kampanjan kannalla. Seuraavana oli vuorossa Vantaan kaupungin koordinaattori Elina Mattilan tapaaminen alustavien keskustelujen merkeissä, jolloin tapahtuma pääsi kunnolla käyntiin.

– Olemme halunneet korostaa, että arjen kiireiden keskellä annetun tuen ei tarvitse olla suurta, vaan ihan arjen pieniä tekoja, kuten hetken läsnäoloa, arjen askareita, maitotölkin tai ostosten tuontia kaupasta, kirjan lukemista, lampun vaihtoa, pientä nikkarointia tai vaikkapa kukkien kastelua, Kallio luettelee.

Kallio työskentelee päätyönään Puolustusvoimissa ja päätyi perustamaan sivutyökseen Saferoomin voidakseen tehdä konkreettista auttamistyötä.

– Tämän päivän Suomessa ei auttamiskohteita puutu, ja tavoitteenani on saada hyväntekeväisyystyöllä enemmän hyvää aikaiseksi yhdessä asiakkaidemme kanssa, kun kukaan meistä yksilönä tekisi, Kallio tuumaa.

– Hyvinvointi ja toisten auttaminen ja hyvän jakaminen on aika paljon kiinni asenteesta, pienistä teoista ja kyvystä havainnoida, mitä ympärillämme tapahtuu. Toisista välittäminen tuntuu olevan helposti hukassa suorituskeskeisessä nyky-yhteiskunnassa.

Tapahtuma on kerännyt jo muutaman ilmoittautumisen, ja lisää ihmisiä kaivataan mukaan.

– Enintään- lukua ei ole määritetty – mitä enemmän, sen parempi!

Yhdessä enemmän- tapahtuman infotilaisuus järjestetään Korsossa 2.2. klo 18:00. Tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin. Lisää tietoa löytyy osoitteesta bit.ly/tukijalle4

 

Iida Rekunen

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.