Pysäköinnistä maksullista ensimmäisen tunnin jälkeen

Maksullinen pysäköinti toteutuu Vantaan kapunkikeskustoissa. Periaate pysäköinnin maksullisuudesta kaupunkikeskustojen sekä asemien ympäristöjen katu- ja torialueilla sekä kaupungin hallinnoimilla liityntä- ym. pysäköintialueilla hyväksyttiin kaupunginhallituksessa Vantaan liikennepoliittisen ohjelman yhteydessä viime maaliskuussa. Teknisessä lautakunnassa käytyjen keskustelujen pohjalta on maksullisen pysäköinnin vaikutuksista asiointipysäköintiin vielä syksyllä tehty selvityksiä sekä tarkistettu hyöty- ja kustannuslaskelmia.

Lautakunta päätti maksullisuuteen siirtymiseen liittyvät tarkemmat periaatteet.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että pysäköinnin maksullisuus aloitetaan syksyllä 2017 keskeisimmistä alueista (Tikkurila, Myyrmäki, Kivistö) edeten muille keskusta-aluille (Koivukylä, Korso ja Martinlaakso) seuraavan 2 – 5 vuoden sisällä.

Ensimmäinen tunti säilyy maksuttomana

Pysäköinti on maksutonta ensimmäisen tunnin ajan. Sen jälkeen pysäköintimaksut ovat keskeisimmillä paikoilla 2 €/h ja muilla paikoilla 1 €/h. Maksullisuus on voimassa pääsääntöisesti arkisin klo 7 – 19 ja lauantaisin klo 8 – 14. Pysäköintimaksut on tarkoitus kerätä pääasiassa mobiilisti. Mikäli pelkkä mobiilimaksaminen osoittautuu ongelmalliseksi, voi kaupunki hankkia yksittäisiä maksuautomaatteja tai mahdollistaa pysäköinnin maksamisen esimerkiksi Vantaa-infoissa tai kioskeissa. Maksulliseen lyhytaikaisen asiointipysäköintiin suositellaan siirryttävän myös em. keskusta-alueilla sijaitsevissa kaupungin omistamissa kiinteistöissä, pois lukien koulujen ja päiväkotien pihat.

Liityntäpysäköinti on maksutonta, mutta edellyttää HSL:n maksukortilla tai voimassaolevalla kausi- tai arvolipulla tunnistautumista. Ilman matkakorttia pysäköinti maksaa 5 €/ pysäköintitapahtuma.

Maksullisen pysäköinnin arvioidaan tuovan kaupungille noin 0,7 M€:n vuotuiset nettotulot.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.