Korson Eläkkeensaajien yhdistys täytti viisikymmentä vuotta!

Korsossa juhlittiin pari viikkoa sitten tyylikkäästi ja satapäisesti, kun Vantaan vanhin Eläkkeensaajien yhdistys, Korson Eläkkeensaajat RY, täytti viisikymmentä vuotta. Lumo-salin täyteen vetänyt tapahtuma käsitti niin monia puhujia aina kaupunginpäättäjistöä myöten kuin tarkalleen harjoiteltuja esityksiäkin.

Juhlapuheissa nousi erityisesti esille se, että eläkkeelle jääminen ei automaattisesti merkitse yksinäisyyttä, hyödyttömyyttä ja tapahtumaköyhyyttä.

– Minulla oli ilo olla teidän kerhotapaamisessa keväällä. Omin silmin ja aistein havaitsin, että siellä oli toimelia, riemuisa ja mukaansatempaava tunnelma, hehkutti Korson Vedon varapuheenjohtaja Heini Manninen omassa puheessan.

– Uskonkin, että tämänlainen kerhokokoontuminen on voimauttava tapahtuma teille kaikille!

Samaa mieltä oli myös Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman, joka korosti puheessaan vapaaehtoistyön merkitystä suomalaisen yhteiskunnan voimavarana.

– On ensiarvoisen tärkeää, että Korsossa pyörii aktiivinen ja vireä eläkkeensaajayhdistys, jolla on perinteitä ja osaamista toiminnassaan. Koko Vantaalla ikäihmisten määrä tulee edelleen lähitulevaisuudessa kasvamaan, mikä korostaa kaikkien eläkkeensaajayhdistysten sekä vapaaehtoistoiminnan tärkeyttä.

Lindtman korosti myös sitä, että ikäihmisten näkeminen pelkkänä yhteiskunnan menoeränä on vääränlainen ajattelutapa. Samaa seikkaa korosti myös Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry:n valtuuston puheenjohtaja ja sosiaalineuvos Arja Ojala.

– Sitähän se meidän toimintamme on, että pidämme huolta toinen toisistamme ja tunnemme yhteenkuuluvuutta, joka auttaa huonoina päivinä ja ilahduttaa hyvinä. Lapsetkin tietävät, että vanhat ihmiset ovat tärkeitä!

Yksinäisyyden torjunta on tärkeää

Eläkkeensaajien keskusliitto onkin pyörittänyt Raha-automaattiyhdistyksen rahoittamana Elivoimaa-projektia, jonka yhtenä tavoitteena on rakentaa valtakunnallisesti kattava kokonaisuus verkostoja, jotka kannattelevat syrjäytymisuhan alla olevia ikääntyviä varhaisen puuttumisen ja yhteisöllisyyden vahvistamisen avulla.

– Meille on erittäin tärkeää saada kaikki eläkkeelle jäävät kiinnostumaan toiminnastamme ja liittymään omien yhdistystemme jäseniksi.

Vakavammistakin teemoista huolimatta juhlatunnelma oli koko tilaisuuden ajan kepeä ja yhdistyksen jäsenten hyvän yhteishengen pystyi selvästi aistimaan. Juhlavieraat osallistuivat rempseällä innolla yhteislauluihin, ja omaan vanhenemiseen liittyvät, puheissa kuullut vitsit otettiin vastaan innokkaalla naurulla.

– Korson Eläkkeensaajat kokoontuvat keskiviikkoisin, ja se on monelle ikäihmiselle viikon kohokohta. Viime aikoina kokouksissa on ollut jopa ”ryysis”, kertoi yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Koskinen tervetuliaispuheessaan.

– Kuka vielä väittää, että ikäihmiset ovat passiivisia!

Iida Rekunen

Korson eläkkeensaajien yhdistys RY

Perustava kokous 15.9.1966

Alun perin nimeltään Korson Eläkkeensaajien Yhdistys

Tarkoituksena saada vanhemmalle väelle toimintaa ja harrastuksia sekä saada samansuuntaisesti ajattelevat omaan yhdistykseen

Alkuvuosina toiminta keskittyi rahanhankintaan, virkistävään toimintaan ja yhdessäoloon

Jäsenmäärä kasvanut vuosien varrella 12 henkilöstä 250 henkilöön

Kokoontuu Korson Nuorisotiloissa keskiviikkoisin klo 11:00

Toiminta käsittää yhdessäoloa, viikkokerhoja, terveydellisten ja sosiaalisten kysymysten käsittelyä sekä vierailevia asiantuntijoita.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.