Ehdota suosikkiasi vantaalaisen arkkitehtuurin joukosta Kehäkukka-palkinnon saajaksi

Vuonna 2017 Fazerin vierailukeskus voitti Kehäkukka-palkinnon.

Vantaan kaupunki palkitsee laadukkaita ja kekseliäitä arkkitehtuurikohteita ja -tekoja Kehäkukka-tunnustuksella. Kehäkukka on Vantaan arkkitehtuuripalkinto, joka jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007.

Palkinto tukee laadukkaan ympäristön toteutumista nostamalla esiin hienoimmat hankkeet ja oivallisimmat onnistumiset. Palkinto myönnetään tunnustuksena hankkeelle, tapahtumalle, henkilölle tai yhteisölle, joka on esimerkillisellä tavalla tuonut näkyväksi laadukkaan ympäristön toteutumista. Palkittava hanke tai tapahtuma voi liittyä kaupungin uudisrakentamiseen, korjausrakentamiseen tai ympäristörakentamiseen.

Kenelle Kehäkukka?

Jokainen kaupunkilainen tai muuten vain vantaalaisesta arkkitehtuurista innostunut voi ehdottaa Kehäkukka-palkinnon saajaa. Vapaamuotoisia ehdotuksia perusteluineen voi tehdä 24.11.2017 saakka sähköpostiosoitteeseen apoli@vantaa.fi.

Kaikkien ehdotuksen jättäneiden kesken arvotaan 5 kpl Vantaa-aiheisia 1000 palan palapelejä.

Palkinnonsaaja julkistetaan maaliskuussa 2018 Vantaan arkkitehtuuripäivänä. Arkkitehtuuripäivä on kaupungin eri sidosryhmille tarkoitettu tilaisuus, joka järjestetään nyt kolmatta kertaa.

Arkkitehtuuriohjelma suunnannäyttäjänä

Vantaan maankäyttöä, rakentamista ja ympäristön kehittämistä ohjaa arkkitehtuuriohjelma, joka uudistettiin vuonna 2015. Arkkitehtuuriohjelman keskeisenä tavoitteena on rakentaa yhdessä asukkaiden ja kumppaneiden kanssa esteettisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävää verkostokaupunkia ja luoda näin kestävät kehykset asukkaiden arjelle.

Arkkitehtuuriohjelman toteuttamisesta vastaava työryhmä valitsee Kehäkukka-ehdotuksista parhaat palkintolautakunnan puitavaksi. Palkintolautakunnan puheenjohtajana toimii maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimialan apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä ja jäseninä kaupunkisuunnittelujohtaja Tarja Laine sekä arkkitehtuurityöryhmän puheenjohtaja Hanna Keskinen. Lisäksi palkintolautakuntaan kutsutaan vuosittain yksi kansainvälisen tason arkkitehtuuriasiantuntija.

Kehäkukka-palkintona on kunniakirja. Palkinnon saajan lisäksi palkintolautakunta voi myöntää kunniamainintoja.

Aiemmat Kehäkukka-palkinnon saajat:

  • 2017 Fazerin vierailukeskus
  • 2012 Vaisalan pääkonttori, Vantaankoski
  • 2011 Håkansbölen kartanonpuisto, Hakunila
  • 2010 Pyhän Laurin kappeli, Helsingin pitäjän kirkonkylä
  • 2009 DHL Business Park, Aviapolis
  • 2008 Bäckbyn kartano, Viertola
  • 2007 Silkinkaari, Tikkurila

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.