Kivistön hypermarkettien tulo häämöttää kaukana tulevaisuudessa

Kivistön kaupunginosaa. Kuva: Vantaan kaupunki

Kesällä 2015 uutisoitiin, että Kivistöön rakennetaan Suomen suurin kauppakeskus, jonka ensimmäinen rakennusvaihe avataan vuonna 2018.

Nyt vuosi 2018 on päättynyt, eikä uudesta kauppakeskuksesta näy Kivistön rautatieaseman kupeessa jälkeäkään. Kauppakeskuksen ensimmäisen vaiheen koko on sittemmin pienentynyt, mutta Kivistöön ei ole saatu edes pientä kauppakeskusta.

Rakennustöitä ei ole aloitettu, saati tonttikauppoja tehty.

Vantaan kaupunginhallitus on nyt myöntänyt puolen vuoden jatkoajan kauppakeskuksen tontin esisopimuksen solmimiselle. Lopullisen kauppakirjan tekemisen takarajaa siirrettiin jo kesällä 2017 yli 16 kuukaudella vuoden 2018 loppuun.

-Kaupunki sekä NCC Property Development Oy ja Skanska Talonrakennus Oy ovat käyneet neuvotteluja kauppakeskuksen toteuttamiseksi. Vielä ei ole edellytyksiä laajan kauppakeskuksen rakentamiselle, koska Kivistön asukasmäärä on siihen vielä liian pieni, kerrotaan kaupunginhallituksen päätöksessä.

Kivistöön aiotaan rakentaa ensivaiheessa pieni kauppakeskus ja suuret hypermarketit toteutetaan myöhemmin, ehkä kymmenen vuoden päästä.

Yhtiöt neuvottelevat kaupungin kanssa mahdollisuudesta solmia maanvuokrasopimus osasta alkuperäistä kauppakeskuksen tonttia. Tontin osalle voitaisiin rakentaa tässä vaiheessa kauppakeskuksen ensimmäinen vaihe, jonka koko olisi 12 000 – 15 000 kerrosneliömetriä.

-Tällä turvattaisiin kivistöläisille kaupalliset ja julkiset palvelut.

Myös Helsingin Osuuskauppa Elanto ja Ruokakesko Oy ovat esittäneet kaupungille, että lopullisen kiinteistökaupan eli tontin myynnin takarajaa siirretään 30. kesäkuuta 2019 saakka. Kaupunginhallitus on hyväksynyt tämänkin ehdotuksen.

-Kaupungin tavoitteena on, että keväällä 2019 uusitaan esisopimus vastaamaan kauppakeskuksen ensimmäisen vaiheen ja sen jälkeistä vaiheistuksen mukaista tilannetta niin, että hypermarketkeskus voitaisiin rakentaa yhdessä kauppakeskuksen toisen vaiheen kanssa kuitenkin viimeistään kymmenen vuoden kuluttua.

Kauppakeskuksen ensimmäiseen osaan ovat tulossa Kivistön kirjasto ja terveysasema. Nyt kaupungin tavoitteena on, että palvelut avautuisivat vuoden 2020 lopussa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.