Jalankulku- ja pyörätie kunnostetaan Tikkurilassa

Kuvituskuva

Tikkurilassa kunnostetaan juna-aseman tuntumassa olevalta Vernissasillalta Markusaksenpuiston läpi Heidehofintielle kulkeva jalankulku- ja pyörätie.

Jalankulku- ja pyörätie kunnostetaan tämän vuoden aikana.

Hankkeessa nykyisestä kulkuväylästä rakennetaan sujuvammin pyöräiltävä leventämällä kulkuväylää sekä erottamalla jalankulun ja pyöräilyn väylät toisistaan.

– Uusi laadukas osuus tulee olemaan osa Tikkurilan ja Hakunilan välille lähivuosina rakennettavaa pyöräbaanaa, kerrottiin Vantaan kaupungin tiedotteessa.

Vantaan pyöräilyolosuhteita on muutenkin parannettu tänä kesänä rakentamalla uusia pyörätieosuuksia sekä asentamalla katujen varsille ja puistoihin uusia runkolukittavia pyörätelineitä.

Runkolukittavia pyörätelineitä asennetaan Tikkurilaan, Jokiniemeen, Myyrmäkeen, Martinlaaksoon ja Pakkalaan.

Pyörätelineiden asennus on edennyt kohde kerrallaan, ja heinäkuun alussa kaupunki arvioi, että koko urakka valmistuu elokuun 2022 aikana, mikäli telineiden saatavuus ei heikkene.

Vuosien mittaan tarkoituksena on korvata kaikki kaupungin vastuulla olevat pyörätelineet uusilla, runkolukittavilla telineillä ja niitä on jo ennestään monilla vilkkaasti liikennöidyillä paikoilla. Tänä kesänä asennettavat 500 pyörätelinettä tuovat taas 1000 turvallisempaa pyöräpysäköintipaikkaa lisää Vantaalle.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.