Itä-Vantaalle kaavoitetaan sähköpolttoainelaitos

Kuvituskuva

Energiayhtiö haluaa korvata lämmöntuotannossa maakaasun synteettisellä kaasulla.

Ojangon Pitkäsuontien asemakaavamuutoksella Pitkäsuontien lumenvastaanottopaikan länsiosa muutetaan huoltoasema- ja liikerakennusten korttelialueeksi.

Suojaviheralue ja osia Pitkäsuontien katualueesta muutetaan teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueeksi, jolle saa sijoittaa merkittävän, vaarallisia kemikaaleja valmistavan tai varastoivan laitoksen.

Vantaan kaupunginhallitus hyväksyi asemakaavan muutosehdotuksen lähetettäväksi kaupunginvaltuustolle, joka päättää kaavamuutoksesta.

Vantaan Energia Oy ja Vantaan kaupunki ovat jättäneet hakemuksen alueiden käyttötarkoituksen muuttamisesta Vantaan Energian hiilineutraalia synteettistä kaasua tuottavaa sähköpolttoainelaitosta varten.

Synteettisellä kaasulla korvattaisiin Vantaan Energia Oy:n lämmöntuotannossa tarvittava maakaasu.

– Vantaan Energia Oy:n tavoitteessa on luopua fossiilisista polttoaineista vuonna 2026 ja edetä kohti hiilinegatiivisuutta vuonna 2030. Synteettisellä kaasulla korvattaisiin Vantaan Energia Oy:n lämmöntuotannossa tarvittava maakaasu, kerrotaan kaupunginhallituksen päätösesityksessä valtuustolle.

– Vantaan kaupunginvaltuusto on linjannut kaupunkistrategiassaan, että Vantaan kaupunki on hiilineutraali vuonna 2030, mikä tarkoittaa päästöjen vähentämistä 80 prosenttia vuoden 1990 päästöihin verrattuna ja jäljelle jäävien päästöjen kompensoimista. Päästövähennystavoitteen saavuttaminen edellyttää myös kaukolämmön tuotannon päästöjen merkittävää leikkaamista.

Asemakaavamuutoksessa Porvoonväylän pohjoisreuna muutetaan puolestaan katualueeksi. Lisäksi kaavamuutosalueella sijaitsevaa Vuosaaren satamaradan tunneliosuutta varten laaditaan maanalainen asemakaava.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.