Håkansbölen historiasta ilmestyi kirja – lepakkoretki tulossa

Håkansbölen kartanon päärakennus vuonna 1955. Kuva: Vantaan kaupunginmuseo.

Vantaan kaupunginmuseon uusi historiateos Håkansbölen kartanossa – På Håkansböle gård on julkaistu lauantaina 15. kesäkuuta. Teoksen on kirjoittanut tutkija Elina Riksman.

Julkaisu esittelee Hakunilassa sijaitsevan Håkansbölen kartanon vaiherikasta historiaa niin rakennusten, puiston, omistajien kuin palvelusväen näkökulmasta. Håkansbölen kartano on viidensadan vuoden aikana kasvanut pienestä keskiaikaisesta neljän talon kylästä merkittäväksi kartanotilaksi. Kartanon kehitys vaatimattomasta säteriratsutilasta yhdeksi kotimaan komeimmista jugendkartanoista tekee Håkansbölen tarinasta ainutlaatuisen.

Julkaisun lähdemateriaalina on käytetty kartanon mittavaa kokoelmaa, joka koostuu arkisto- ja haastatteluaineistoista, esineistä, kirjoista, valokuvista sekä piirustuksista. Kirjan runsas valokuvamateriaali välittää lukijalleen kuvan kartanon arjesta ja juhlasta yli sadan vuoden ajalta.

Kirja on Vantaan historiatoimikunnan kustantama, ja se kuuluu Vantaan kaupunginmuseon julkaisusarjaan. Teoksen graafisesta suunnittelusta ja taitosta on vastannut Anne-Mari Ahonen. Teos sisältää tekstit suomeksi ja ruotsiksi.

Jännittävä menovinkki Håkansböleen liittyen: Vantaan kaupunki järjestää kaikille avoimen lepakkoretken Håkansbölen kartanolle sunnuntaina 18. elokuuta kello 21-24. Lähtöpaikkana on kartanon pysäköintialue osoitteessa Vuorilehdontie 6. Osallistujien kannattaa ottaa taskulamppu mukaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.